The Silk Road Ensemble Ve Yo Yo Ma 28. Uluslararası İzmir Festivalini Kapatıyor

  • 0
  • 924
The Silk Road Ensemble Ve Yo Yo Ma  28. Uluslararası İzmir Festivalini Kapatıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği28. Uluslararası İzmir Festivali, görkemli bir konser ile sona erecek. Efsaneviviyolonselist  Yo Yo Ma ve “dünyamüziğinde yeni bir soluk” olarak tanımlanan projesi “Silk Road Ensemble”, 3Eylül 2014 Çarşamba günü saat 21.30’da AASSM’de vereceği “Festival ÖzelKonseri”yle 15. Yıl Avrupa Turnesine İzmir’den başlayacak.

Antik dönemde Asya ile Avrupa arasında kurulan İpek Yoluticaret rotası, kıtalar arasında ticareti sürdürürken aynı zamanda kültürlerin,inançların ve fikirlerin karşılıklı etkileşimlerine olanak sağladı. İpekYolu’nun geçtiği rotalar boyunca kültürel, sanatsal ve entelektüel gelenekleridesteklemek için Yo-Yo Ma’nın 1998’de kurduğu Silk Road Project,  dünyanın her yerinden sanatçıları vedinleyicileri bir araya getirerek dünya kültürlerini birleştirme vizyonunu ilkeediniyor.  Kar amacı gütmeyen bir sanatve eğitim organizasyonu olan Silk Road Project, sanatlar arasında yeniliği veöğrenmeyi teşvik etme amacını da güdüyor.

2001’den bu yana konserlerinde seslendirdiği Adnan Saygun’unPartitası’na, 15. Kuruluş yıldönümleri nedeniyle Silk Road Topluluğu’ylayayımlanan yeni albümü ‘A Playlist Without Borders’ da yer veren Ma,topluluğuyla birlikte bestecinin adını taşıyan salonda çalacak ve tarihi birkonsere imza atacak


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv