Tilki’nin Yaratıkları AKM’de

  • 0
  • 617
Yazı Boyutu:

Bir süre önce Amerika’ya yerleşen ve sanat çalışmalarını orada sürdüren  Şenol Tilki’nin yeni sergisi “BenimYaratıklarım”,  Ege Üniversitesi AtatürkKültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Uzun yıllar çalışmalarını İzmir’de sürdüren ve bu süreçte 22 kişisel sergiaçan, 35 karma sergiye katılan Şenol Tilki’nin sergi açılışında çok sayıdasanatçı arkadaşı yalnız bırakmazken, kalabalık bir sanatsever topluluğu daaçılışta yer aldı. Resimlerinde dokusal parçalanmaların içine gizlenmiş figüroluşumlarıyla devinimsel bir anlatıma ulaşmaya çalışan sanatçının ortayakoymaya çalıştığı  bu düzende resimsel kompozisyonun  ilkaşamalarında belirsiz gibi görünen ve yer yer öyle kalan lekelerin spontaneçıkışlarla biçimlendirdiği 25 eseri sergide yer alıyor.     

Sergisi ile ilgili bilgi veren Şenol Tilki, “BenimYaratıklarım sergisi gerginlik anlarından sonra oluşturduğum bir konsepttir.Tüm dünyada yaşanan kaos ve şiddet olaylarının toplum üzerinde sosyal birkötülük oluşturduğu bir gerçektir. Bu anlamda sembolize ederek kullandığımhayvan ve son dönemde kullandığım objeler ve nesneler arka fon üzerinde bir diloluşturdum. Bunları pratik bir dille anlatmaya çalıştım. Ve sizleri buresimlerle buluşturduğum için çok mutluyum’’ diye konuştu. Sergi, 15 Şubat’a kadargezilebilecek.


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv