Tıp Bayramı hekimlerin spor ödülleriyle taçlandı

  • 0
  • 1.414
Yazı Boyutu:

Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İzmir Tabip Odası birlikteliğinde gerçekleştirilen Tıp Bayramı etkinliklerine DEÜ Tıp Fakültesi’nde düzenlenen “Spor Ödülleri Töreni” renk kattı.
 
Potada DEܒlü akademisyenler şampiyon
Öğretim Üyeleri arasında düzenlenen Basketbol Şampiyonası’nda DEÜ Tıp Fakültesi birinciliği kazandı, Ege Üniversitesi ikinci oldu. Potada öğrencilerin mücadelesini Ege Üniversitesi birinci, DEÜ ikinci bitirdi. Takımlara ödüllerini Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Güney Aktaş verdi. Ege Üniversitesi 7. Doktorlar Tenis Turnuvası’nda ise Tek Bayanlarda Filiz Adanur birinci, Zekiye Aydoğdu ikinci, Tek Erkekler’de Kaan Bozkurt birinci, Bahadır Tuna Temiz ikinci oldu. Çift Erkekler’de Hüseyin Vural-Nuri İdiz, Bahadır Tuna Temiz-Kamil Kılıç ilk iki sırayı aldı. Dereceye girenlere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu plaket verdi.  
 
Filede birinciler ADܒden
Voleybolda hem kız hem erkek takımları ile şampiyonluğu kaptırmayan Adnan Menderes Üniversitesi törene katılamadı. Kızlarda DEÜ ikinci, Ege Üniversitesi üçüncü oldu. Erkeklerde Ege Üniversitesi ikinci, Celal Bayar Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı. Voleybol ödüllerini DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya verdi.  
 
Dekan Yardımcısı Tuncel Masa Tenisi’nde ikinci 
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin düzenlediği “1. Masa Tenisi Turnuvası”nda bayanlarda Gülçin Gökçen birinci, DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncel ikinci, Aslı Gül üçüncü oldu. Erkeklerde Günay Akkurt, Mete Kasımbaşoğlu, Aykut Kefi ilk üç dereceyi elde etti. Başarılı sporculara ödüllerini DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda verdi. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin düzenlediği Kompozisyon Yarışması’nda da ilk üç dereceye giren ve jüri özel ödülü alan öğrencilere Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz plaket ve hediye verdi. DEÜ Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’ndaki törende Ege Üniversitesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu.  
 
DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canda, geçen yıl ve bu yıl düzenlenen 14 Mart etkinliklerinin İzmir’de güçbirliği adına atılmış çok güzel adımlar olduğunu ifade ederek, “Yoğun emekle hazırlanan Tıp Bayramı Haftası programlarına aslında hepimiz ev sahipliği yaptık. Spor karşılaşmaları işin en renkli ve güzel tarafı oldu. Herkes yarı profesyonel, centilmence ve istekli yarıştı. Tüm dallarda mücadele eden herkese teşekkür ediyor, gelecek yıllarda çok daha güzel 14 Mart’lar geçirmelerini diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv