Tıp merkezi değil, butik hastane

  • 0
  • 709
Yazı Boyutu:

Kent Alsancak Tıp Merkezi, kuruluşunun 6. yılında daha da güçlenenhekim kadrosu, sürekli yenilenen teknolojik donanımıyla gizli kalmış kimliğiniön plana çıkardı. Sadece poliklinik hizmetlerinin verildiği bir sağlık kurumuolmanın ötesine geçen Merkez, çeşitli branşlarda günübirlik ameliyatlarınyapılabildiği “Gündüz hastanesi”ne dönüştü. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr.Ruşen Yıldırım, “Sektörün en iddialı, büyük hedefleri olan kuruluşlarındanbiriyiz. Alsancak Tıp Merkezimizin bugün bir hastane gibi hizmet veriyor olmasıiddiamızı, farkımızı ortaya koyan örneklerden biri” dedi.

 Kent Sağlık Grubu GenelMüdürü Dr. Yıldırım, Kent Alsancak Tıp Merkezi’nin 6, İzmir Kent Hastanesi’nin10. kuruluş yıldönümü nedeniyle gazete ve TV temsilcilerini Leman Kültür Kafe’de kahvaltıda konuk etti. Prof. Dr. NamıkDemir, Prof. Dr. Suat Buket, Prof. Dr. Sertaç İşlekel, Uzm. Dr. Tuncay Filiz,Prof. Dr. Kemal Yücesoy, Prof. Dr. Berkhan Savaşçın’ın da katıldığı kahvaltıdaİzmir Kent Hastanesi’nin 10 yılını, gelecekle ilgili yatırımlarını, planlarınıbir başka buluşmada anlatacağını belirten Dr. Yıldırım, “Kuruluşundan bugüne200 bini aşkın hastaya tanı ve tedavi hizmeti verdiğimiz Kent Alsancak TıpMerkezimizin 6 yılı geride bırakması nedeniyle bir araya geldik” dedi. Dr.Yıldırım, şunları söyledi:“Tıp Merkezimiz hem bizim hem de İzmirliler, Egeliler için sağlıksorunlarına çare bulabildikleri önemli bir sağlık kuruluşu. Öncelikle bizigüçlü ve farklı kılan sahip olduğumuz hekim kadrosu. Her biri alanınının önemliisimleri. Çiğli’de hastanemizde olduğu gibi Alsancak’ta Tıp Merkezimizde görevalıyorlar. İkinci en önemli özelliğimiz tıp merkezimizin altyapısının birhastane altyapısına sahip olması. İki ameliyathanesi, görüntüleme merkezi velaboratuvarlarıyla, ameliyat öncesi ve sonrası dinlenme, gözlem odalarıyla küçükbir hastane gibi. Yatış gerektirmeyen katarakt, atroskobi gibi tüm ameliyatlartıp merkezimizde gerçekleştiriliyor. Kadın doğumdan göze, plastik cerrahiden ürolojiye, ortopediye kadar herbranşta günübirlik ameliyatlar yapılıyor, hastaların Kent Hastanesi’ne gitmesinegerek kalmıyor. Tıbbi donanımımız sürekli güncelleniyor. Dışarıdan hastalar dadoktorlar da bu hizmetlerden yararlanabiliyor.  Tıp Merkezimizin, iş ve sosyal yaşamın merkeziAlsancak’ta, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yer alması, kapalı otoparkı, valehizmetiyle hastalara ayrı bir rahatlık sağlıyor. 26 branşta poliklinikhizmetleri verilen Tıp Merkezimizin küçük ameliyatların yapılabildiği birgündüz hastanesi haline dönüşmesi hedeflerimizden biriydi. Bu hedefimize deulaştık. Bugüne kadar bini aşkın ameliyat tıp merkezimizde gerçekleşti. Gerekkadrolu, gerekse konuk hekimlerimizle her geçen gün hizmet yelpazemizgenişliyor, kalitemiz ve hizmet alan hasta sayımız artıyor.

Kent Alsancak Tıp Merkezi’ni farklı kılacak hizmetlerihastalara sunmayı hedef haline getirdiklerini, bunlardan birinin Ağrı Merkeziolduğunu belirten Dr. Yıldırım, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’de de iddialı olduklarını sözlerineekledi.  Dr. Yıldırım, Kent Alsancak TıpMerkezi Kozmetoloji Bölümü’nün de aileye yeni katılan hekim ve yenilenen cihazpaktıyla iddialı birimlerinden biri haline geldiğini kaydetti.  Kozmetoloji Bölümü’nde cilt yenilemedenselülite kadar güzellik merkezlerinde uygulanan tüm modern yöntemlerinuygulandığını belirten Dr. Yıldırım, “merkezimiz bu alanda da tüm ihtiyaçlara yanıtverecek kapasitede. Her şeyin ötesinde Tıp Merkezimiz JCI tarafından akrediteedilmiş bir sağlık kuruluşu, bu da sektörde önemli bir güven ve ayrıcalıkdemek. Merkezimiz hem bu uluslararası kuruluş hem de Sağlık Bakanlığı’ncadenetlenirken, hasta ve çalışan güvenliği de uluslararası standartlardasağlanıyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv