Tiyatro Şenliği Perde dedi

  • 0
  • 843
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği renkli kortej yürüyüşü ile başladı. Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek şenlikte 15 ayrı oyun 15 gün 15 gece sahnelenecek.
 
Şenlik nedeniyle düzenlenen kortej Karşıyaka Kaymakamlığı önünden başladı. Sahne kostümlerini giyip, farklı karakterlere bürünen öğrenciler, Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde şarkılar söyleyerek yürüdü.  Kimi pala bıyıklı, kimi köylü kadını, kimi polis kılığındaki öğrenciler sahnedeki kadar rahat tavırları ile dikkat çekti. 15 ayrı okulun tiyatro kolunda görev alan öğrenciler, İskele’den Anayasa Meydanı’na kadar ise şarkılar söyledi.
 
Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği 21 Mayıs 7 Haziran 2013 tarihleri arasında Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi oyuncularının Yunus Emre Gümüş’ün yazıp Erol Şafak’ın yönettiği  “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunla başlayacak. Şenlikte her gün saat 14.00 ve 20.00’da iki gösterim gerçekleşecek. Şenliğe Karşıyaka ve Çiğli’deki liselerin yanı sıra KARGEM öğrencileri de ayrı bir tiyatro grubu ile katılıyor.
 
Lise öğrencilerinin derslerinin yanı sıra sanata da zaman ayırmasının çok önemli olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’nın kültür sanat kenti olması için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Her şeyden önemlisi de gençlerin sanatla iç içe yetişmesidir. Karşıyaka Belediyesi olarak öğrencilerimizi sanatla buluşturabilmek için tüm imkanları kullanacağız“ dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv