Türk devleti sağolsun

  • 0
  • 905
Yazı Boyutu:

Çalışmak için 11 yıl önce gittiği Azerbaycan’da Azeri  Dilahe Bulut  (29) ile evlenip evlat sahibi olan HüseyinBulut (33) gurbette iş ve aş buldu ancak 5 yaşındaki kızı Melek  hastalanınca Türkiye’de devletinsağladığı  “18 yaş altı çocukların sağlıkgüvencesi”nden yararlanmak için  geridönüş yapmak zorunda kaldı.  Her Türkçocuğu gibi sağlık hakkından yararlanan Melek’e   annesi Dilahe Bulut’tan alınan karaciğerparçası nakledildi. Kızına ikinci hayatın kapılarını açan Azeri  anne, “Allah Türk devletinden razıolsun.  Tek kuruş harcamadan kızım nakilolup sağlığına kavuştu. Azerbaycan’da kalsaydık kızımızı kaybedecektik” dedi.

Hüseyin Bulut, ailesiyle yaşadığı Muğla’nın Milas İlçesi’ne Selimiye  Beldesi Çukur Köyü’nden  ekmeğini kazanmakiçin inşaat işçisi olarak 2002 yılında Azerbaycan’a gitti.  İnşaatlarda iş bulup çalışan Bulut, 2006yılında Azeri bir iş arkadaşının baldızı olan Dilahe ile tanışıp evlendi.  Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bağlı Bayılkasabasında yaşayan çiftin minik kızları Melek 5 Eylül 2008’de dünyaya geldi. Doğduğu ilk gün beyaz kaka yapan minik kızlarının, göbeğindensürekli  kan  gelmesi üzerine Bakü’de devlet hastanesineyatırdıklarını,  sonrasında Melek’te  sarılık  başladığını belirten  Azeri anne, şöyle konuştu: “Kızımın doğuştansafra kanalları yokmuş. Göbeğinden  sürekli kan  gelmesi  nedeniyle  4 kez operasyon geçiren kızımın süreklikontrollerinin yapılması gerektiği söylendi. Melek 2 aylıkken Türkiye’ye geldik, İzmir’de Behçet Uz ÇocukHastanesi’nde bir operasyon geçirdi. Kanal açıldığı ama ileride mutlaka karaciğer nakli olması gerektiğisöylendi. Biz yine Bakü’ye döndük. Kızımın durumu iyi gidiyordu.  8ay önce kızım kan kusmaya başladı. Azerbaycan’da devlet hastanelerindekaraciğer nakli yapılmıyor, bunun tedavisi yok. Ülkemde sigorta sistemi yok, özel çok pahalı. Neyimiz var yok zatenkızım için harcadık. Sıfırı tükettik. Türkiye’de 18 yaş altında çocuklarınsağlığının devlet güvencesinde olduğunu biliyordum. Türkiye’ye gelebilmek içincamide para toplayıp yardım yaptılar. Eşimin köyüne geldik. Oradan da İzmir’eBehçet Uz Çocuk Hastanesi’ne  başvurduk.Karaciğer nakli için bizi İzmir  Kent Hastanesi’ne sevk ettiler. Doktorumuz Murat  Kılıç, tetkiklersonrasında benim kızıma verici olabileceğimi söyledi. Çok sevindim, hem kızımkurtulacak hem de ben kızıma can verecektim. Nakil  başarıyla gerçekleşti. Şimdi kızım da ben de çok iyiyiz. Kızım Türk devletinin buuygulaması sayesinde kurtuldu. Eğer Azerbaycan’da kalmaya devam etseydik,  kızımızı kaybedecektik.  Şimdi evsiz, barksız,beş  parasısız ama kızım kurtuldu.  Allah Türk devletinden de doktorlarından darazı olsun.  Annem, babam, kardeşlerimi,tüm akrabalarımı bırakıp geldim,  hepsiyolumuzu gözlüyor ama kızım kurtuldu ya, bu anlatılamaz mutluluk.”.

Baba Hüseyin Bulut da çocuklara ücretsiz sağlık hizmetihakkından yararlanmak için Türkiye’ye geldiklerini,  bu sayede Melek’in sağlığına kavuştuğunubelirterek teşekkür etti.  Nakil sonrasıasık yüzü gülmeye başlayan ve neşesi yerine  gelen  Melek ise  Azerbaycan’daki arkadaşlarınıçok özlediğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kutlamalar Futbol Turnuvası ile Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Arşiv