TÜRK DOĞALTAŞ İHRACATÇILARI 5 ÜLKEDEN 17 İTHALATÇI İLE 500’ÜN ÜZERİNDE İKİLİ GÖRÜŞME YAPTI

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

Türk Doğaltaş Sektörü’nde, Marble Bayramı yaşanıyor. İzmir’in kent ekonomisine yıllık 80 milyon doların üzerinde katkı sağlayan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı daha açılmadan Türk doğaltaş sektörü, ihracat bağlantıları yapmaya başladı. Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Marble Alım Heyeti Organizasyonu” yeni ihracat bağlantılarına zemin hazırladı.
 
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin 18. İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı nedeniyle düzenlediği “Marble Alım Heyeti Organizasyonu” Ege Palas Oteli’nde gerçekleştirildi. Ticaret Müşavirliklerimizin yaptığı çalışma sonucunda Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus’tan gelen 14 yabancı firma İzmir’de ağırlandı. İkili görüşmelere 40 Türk firması katıldı ve 500’ün üzerinde görüşme sağlandı.
 
Türk doğaltaşının sağlıklı ve estetik özellikleri nedeniyle dünyanın her tarafından büyük taleple karşılaştığını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, uzun yıllardan beri Marble Doğaltaş Alım Heyeti Organizasyonları düzenleyerek, hem İzmir Marble Fuarı’na destek olduklarını, hem de Türk doğaltaş sektörünün ihracatının artışına katkı sağladıklarını kaydetti.
“Marble Doğaltaş Alım Heyeti Organizasyonu”nun açılışında konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, “Bugün burada Azerbaycan, Mısır, Tunus, Ukrayna’dan gelen üretici, ithalatçı ve ihracatçı arkadaşlarımız bulunuyor. Maden sektörünün kazan kazan durumunu bu görüşmeler sayesinde sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Bu bağlamda bugünkü görüşmelerde uzun vadeli anlaşmalar yapılmasını umuyoruz” diye konuştu.
Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak “Marble Doğaltaş Alım Heyeti Organizasyonu”, “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” ve Dünya genelinde doğaltaş fuarlarına Türkiye Milli Katılım Organizasyonları düzenlemeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceklerini anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türkiye’nin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine 7 milyar dolarlık katkı sağlamak amacında olduklarını sözlerine ekledi.
Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus’tan gelen 14 yabancı firma ile 40 Türk firmasının 500’ün üzerindeki ikili görüşmelerinde Türk doğaltaşının ithalatçılara tanıtımı sağlanıyor. İkili görüşmeler sonrasında ithalatçıların bazı Türk doğaltaş tesislerini ziyaret etmeleri bekleniyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Arşiv