Turkish Brash Ensemble Dokuz Eylül için çalacak

  • 0
  • 846
Yazı Boyutu:

1 Mart 1978yılında Ege Üniversitesi bünyesinde 12 öğretim üyesinin öncülüğünde kurulan vebugün 36. kuruluş yılını  kutlamaya hazırlanan Dokuz Eylül ÜniversitesiTıp Fakültesi Hipokrat’ların, BergamalıGalenus’ların, Efesli Refus’ların yetiştiği ve binlerceyıllık uygarlıklara ev sahipliği yapmış, tıp alanında insanlık tarihinde büyükyeri ve hizmeti olan Ege’nin verimli topraklarında kurulmuş, varlığınısürdürdüğü İzmir’e, ülkesine ve geçmişte olduğu gibi bugün de  bütün insanlara ve insanlık tarihine hizmetedevam ediyor olmanın haklı gururunu yaşamakta ve yaşatmaktadır.

36. kuruluş yılı etkinliği 1Mart 2014 Cumartesi günü saat 10.00’daDokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Derslikler Grubu, Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda Saygı duruşu ve İstiklalMarşı’nın okunması ile başlayacak, D.E.Ü.Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ve D.E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün konuşmalarının ardındankuruluşundan günümüze Fakülteden görüntüler İzmir’in köklü sanat kurumlarının(İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir DevletKlasik Türk Müziği Korosu, D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı, E.Ü. DevletKonservatuvarı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) sanatçılarından oluşan TURKISH BRASSENSEMBLE ORKESTRASI eşliğinde günün anlam ve önemi betimleyen özelolarak hazırlanan konser ile sürdürülecektir.

Konserde Wolfgang Amadeus Mozart (Rondo AllaTurca Turkish March)  Türk Marşı’ından , Johannes Brahms (Hungarian Dance) MacarDansı’na, Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a, Şeyh Şamil’den Dedeefendi’yekısaca ulusal müzik kültürümüzün eserlerinin yanı sıra evrensel eserler ileseslendirilecektir. 

Etkinlikte İzmir Devlet Opera ve Balesi BaleSanatçıları değişik koreografilerle yer alırken, Ege Üniversitesi HakOyunları Bölümü Halk Dansları Sanatçısı SelimÖzyol’da Kerimoğlu Zeybeği’nde performansı ile  yer alacaktır.

Ayrıca ResimHeykel sanatçıları Atatürk, HasanTahsin, Yüzbaşı Şerafettin Bey ve D.E.Ü.’nin 12 Kurucusu temalı bir resmi,günün anısını kalıcı kılmak için tuvale yansıtacaktır. 

Konsersonrası 1 Mart 2013 - 1 Mart 2014 yılında Fakültemizden Emekli olan öğretimüyelerine plaket sunumunun ardından D.E.Ü.Tıp Fakültesi’nin 15. ve 30. Hizmet yılını dolduran 21öğretim üyesine ve 141 personeline hizmet onur plaketi sunulacaktır.
Törenimizgeleneksel tavuklu pilav, lokma ikramı ile sonlanacaktır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv