Türkiye’nin beyaz liste başarısı devam ediyor

  • 0
  • 600
Yazı Boyutu:

Uzun yıllar ‘karaliste’ den ‘beyaz liste’ ye geçebilmek için mücadele veren ve 2009 yılındabeyaz listeye geçen Türkiye, bu alandaki başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu BaşkanıYusuf Öztürk, Türk bayraklı gemilerin yurt dışındaki liman devletikontrollerinde tutulmalarının engellenmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlarverdiğini söyledi.

2013 yılı Haziran ayı itibariyle 273 Türk bayraklı gemiden 7tanesinin çeşitli eksikliklerden dolayı tutulduğunu, bu oranın geçtiğimiz yılaynı zaman dilimi içerisinde 291 gemi denetlenirken, 10 geminin ise çeşitlieksiklikler nedeniyle tutulduğunu vurguladı. 

Paris Memorandumu kapsamında liman denetimlerinde tutulanTürk bayraklı gemilerde sürekli düşüş yaşandığını belirten Öztürk, “2008yılında 40, 2009’da 34, 2010’da 34, 2011’de 27 ve 2012 yılında 26 Türk bayraklıgemi kontroller sonucunda tutulmuş bulunuyor. Rakamlar, Türk bayraklı gemileringeçmiş yıllarda gösterdiği başarılı performansın bu yıl da devam edeceğinigösteriyor. 8 Haziran 2007 tarihinde kara listeden gri listeye geçen Türkiye,Paris Memorandumu’nun 18-22 Mayıs 2009 tarihleri arasında yapılan 42. KomiteToplantısı’nda beyaz listeye geçti. Türkiye’nin beyaz liste başarısının önümüzdekiyıllarda da devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Adaylar arasında en güçlü adaylardan biri olarak gösterilenuzun yıllar Urla Gençlik Spor Kulübünde futbol oynayan ve ilçe sporuna emek verenemekli öğretmen Levent Tuncel’in damadı Urla’nın sevilen simalarından Urla veBüyükşehir Belediye Meclis üyesi Harita Mühendisi Murat Gül kendisini  destekleyen iki yüz kişiyi aşkın bir gurupla CHP Urla İlçeBaşkanlığına gelerek alkışlar ve sloganlar eşliğinde Belediye Başkanlığı adayadaylığı müracaatını yaptı.

Urla’nın çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyettebulunan değişik yaş ve sosyal statü ve meslek gurubunda yer alan Mali MüşavirBülent Köklü, Avukat Zümrüt Kıdal Özdemir, İnşaat Mühendisi Barış Sabancı,İnşaat Mühendisi Mustafa Karasakal, Mimar, Selçuk Balkan, İnşaat Mühendisi CanGüler, İnşaat Mühendisi Gökhan Turunçcular, İnşaat Mühendisi Ali HaydarYıldırım, İnşaat Mühendisi Halil Soyak, İnşaat Mühendisi ve İZTO eski meclisüyesi Bülent Güveç, Mülak Çırak, Betül Kocakülah, Yalçın Bölükbaşı, ErtanCertel, Osman Perik, Haydar Sabancı, Mehmet Karaoğlu, Makine Mühendisi DeryaSabancı,  Mimar Nuray Civelek, Muhittin Bayer, Zehra Şanlı, EmekliÖğretmen Hüseyin Güler, Sezai Ertürk, Bülent Paksoy, Em. Öğretmen LeventTuncel, Temel Alacalı, Kemal Ocak, Emine Koç, Necdet Akyıldız gibi farklı dünyagörüşünden  Urla’nın yarınları için bütünleşmiş bir destekçi gurubuylabirlikte yola çıkan Gül’ün adaylık başvurusu Urlalılar  tarafından ilgiylekarşılandı.

Müracaatı alan CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Murat Gül’üsiyasete zorlayan isim olduğunu, 9,5 yıldır CHP’yi meclis üyesi olarak temsilettiğini, CHP’nin tercih edilen parti olmasından gurur duyduğunu belirtti.Müracaatların 2 Eylül’e uzatıldığını belirten Yusuf Baratalı her vatandaşınmüracaatını değerlendireceklerini önemle vurguladı.

1974’ten beri CHP üyesi olan, SODEP kurucu ilçe başkanı, SHPilçe başkanlığı yapmış eski belediye başkan adaylarından İnşaat Mühendisi Halil Soyak elinde tuttuğu poşuyu katılımcılara göstererek   “Bupoşuyu rahmetli Profesör Erdal İnönü, Deniz Baykal, Avukat Bülent Baratalı,Selçuk Karaosmanoğlu takarak hedeflerine ulaştı. Bu uğurlu poşuyu takmasırasının Murat Gül’e geldiği inancıyla boynuna takıyorum” diyerek yöreningeleneksel poşusunu katılımcıların tezahüratları eşliğinde belediye başkan adayadayı Murat Gül’ün omuzlarına örttü.

Yaptığı konuşmada tüm partililerini ve Urlalıları ilçeninaydınlık yarınları adına birlik olmaya davet eden Murat Gül” İlçemizin genç,vizyonu ve misyonu olan gençleriyle arkadaşlarıyla bir araya gelerek, Ülkemizve İlçemiz için elimizi taşın altına koyma kararı aldık.

Urla için, Urlalılar için çocuklarımıza miras bırakacağımızgelecekte damgamız olacak bir Urla bırakmak için Belediye Başkanlığına adayadaylığı müracaatımı yapıyorum.

Ancak şunu önemle vurgulamak istiyorum. Hiçbir işletme tekbaşına yönetilemez. Yönetim kadro ile mümkündür. Tüm çalışmalarımızı yetkiyipaylaşarak, birbirimizden güç alarak düşünsel ortaklık temelinde Başkan, EşBaşkan ve Başkan Yardımcıları olarak donanımlı bir ekiplegerçekleştireceğiz.  Urla’nın çocukları Urla için birlikte çalışma kararıaldı.

Bizler, her birimiz kendi alanında eğitimli ve birikimligençler olarak Urla’mızı yarınlarda dünya kenti olmaya taşımak için adayoluyoruz.

Partili arkadaşlarımın ve uzun yıllardır hizmet ürettiğimUrlalıların istemiyle bir araya geldik.

Urla’mızın, genç ve dinamik bir kan değişimine ihtiyacıolduğu açıktır.

Korkusuzca projeler hazırlayıp hayata geçirecek, düşkurabilme ve gerçekleştirme mücadelesi verebilecek yapıdayız.

Urla’mız için adayız… Yarınlara Urla’nın çocukları olarakdamgamızı vurmak için adayız. Bizden önceki kuşakların birikimlerindenfaydalanarak bizden sonraki kuşaklara güzel, yaşanabilir, çağdaş bir yerleşkebırakmak için adayız.

Tüm partili arkadaşlarımın desteğini bekler, yarınlarıbirlikte üretmek için aynı yere yumruk vurmanın gereğini vurgularım… 

Tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diler, her koşuldabirlikte çalışmanın onurunda olacağımızı bir kez daha hatırlatırım.

Urla için, yarınlar için partim Cumhuriyet Halk Partisi’neaday adaylığı yapmış olmanın gururu içerisindeyim.

Urlalılara hizmet üretebilmek ümidiyle işlerinizdebaşarılar, yaşamınızda mutluluklar dilerim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv