Türkiye'nin yüzde 17'si obez

  • 0
  • 1.019
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyesiBaşkan Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen“Sağlık Bilgilendirmeleri” toplantılarının 2013 yılındaki son toplantısıbaşladıı. Karşıyaka Belediye Binası Toplantı Salonu’nda ilk iki güngerçekleştirilen toplantılarda “Diyet” anlatıldı. Obezite ile savaşta beslenmealışkanlıklarının önemini anlatan uzmanlar, “Dünyada obezite hastası 36 milyonkişi bulunuyor. Türkiye’de ise yüzde 17’lere ulaştı. Her beş çocuktan birindeobezite sorunu yaşanıyor. En büyük mücadele doğru beslenme alışkanlığı ilegerçekleşebilir” uyarısında bulundu.  

İlk günkü toplantıdakonuşan Uzman Dr. Sevda Osmanoğlu tedavide en büyük etkenin kişinin istemesiolduğunu belirterek, “Özellikle 25-45 yaş arasında diyete başlayanların büyükçoğunluğu 20 gün içinde vazgeçiyor. Sağlıklı kalabilmek için yemealışkanlıklarımızı düzenlemeliyiz” dedi. Diyet programlarının kişisel bilgilerışığında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sevda Osmanoğlu, “Kişinin aileyapısı, çevre, stres, uyku düzeni, yaş, cinsiyet gibi pek çok şey etkiliolabilir. Başarı için pozitif düşünme çok önemlidir. Kişi öncelikle istekliolmalı ve sonucun olumlu olacağına inanmalıdır” diye de ekledi. 

İkinci günkütoplantıda konuşan Diyetisyen Melis Göktuna ise, “Beslenme doğumdan ölüme kadarsürmektedir. Obeziteyle savaşı doğru beslenme alışkanlıkları ilekazanabiliriz.  Yemek düzeni, miktarıyanında egzersizler de çok önemlidir” dedi. 

SağlıkBilgilendirmelerinde üçüncü gün göz tansiyonu, dördüncü gün ise baş dönmesi(Vertigo) anlatılacak.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv