Turkuaz esintiler

  • 0
  • 897
Yazı Boyutu:

E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan “Tolga Meriç & Turkuaz Esintiler Oda Müziği Topluluğu” dün akşam MÜZİKSEV’de verdikleri konserde sanatseverlerle buluştu.
 
Ses sanatçısı ve Öğr. Gör. Tolga Meriç (Tenor), Yrd. Doç. Dr Sıtkı Bahadır Tutu (Viyolonsel), Öğr. Gör. Seher Erkan (Viyolonsel), Öğr. Gör. Tolga Akşit (Sol Klarnet), İlgin Kavalcı (Sol Klarnet), Öğr. Gör. Erhan Onat (Tanbur), Öğr. Gör. Erkan Aydın (Ud), Öğr. Gör. Beril Çakmakoğlu (Klasik Kemençe), Öğr. Gör. Umut Mehmet Şentürk (Ney) ve Burak Gülmez’den (Kanun) oluşan topluluk, geleneksel müziğimizin en güzel örneklerini akademik icra ile buluşturarak sundu.
 
Çok seslendirmelerini Yrd. Doç. Dr. Sıtkı Bahadır Tutu’ nun yaptığı, Tolga Meriç’in söylediği halk türküleri ile Tanburi Cemil Bey’den Saadettin Kaynak’a uzanan şarkılar dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. MÜZİKSEV Türk Müziği Günleri, 27, 28, 29 ve 30 Mayıs’ta yapılacak birbirinden renkli konserlerle sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv