Türkülerle organ bağışına destek…

  • 0
  • 560
Türkülerle organ bağışına destek…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde Ziraat Bankası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Şubesi ve Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bornova İlçe Başkanlığı’nın katkılarıyla “Korneanın Sesi” konseri gerçekleştirildi. Organ ve doku bağışına dikkat çekmek için düzenlenen konser;  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez öncülüğünde yapıldı.

Konserde; Korneanın Sesi Grubu Aşık Veysel ve Neşet Ertaş türküleriyle sahne aldı. Türkülerle organ bağışına dikkat çekilen etkinlikte aynı zamanda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bornova İlçe Başkanlığı tarafından organ bağışı stantları açıldı. Dinleyenlere dağıtılan organ bağışı formları ile 60 kişi tarafından organ bağışı alındı. Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ın türkülerinin aslında ne anlatmak istediklerine dair küçük çıkarımlarda bulunan Prof. Dr. Eğrilmez; organ bağışı için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Korneanın Sesi Müzik Grubu; Prof. Dr. Sait Eğrilmez ve kornea nakli yaptıran TRT sanatçısı Cem Cansız tarafından 2009 yılında kuruldu. Kornea nakli yaptıran hasta ve yapan doktor tarafından kurulan grubun ilk adı “Kornea İkilisi” idi.  Gruba nakil yaptıran veya nakil için organ bağışı yapan yeni sanatçıların katılması sonucu,  2011 yılında grubun adı “Korneanın Sesi” olarak değiştirildi.

Grup; Ege Üniversitesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü kornea nakli ameliyatı yapan hekim ve kornea bağışçısı Prof. Dr. Sait Eğrilmez,  1998 yılı TRT Ses Yarışması Türkiye Birincisi doğuştan görme engelli 2002 yılı itibarıyla kornea nakli ameliyatlısı Cem Cansız, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı mezunu, kornea bağışçısı ve doğuştan görme engelli  Eyüp Sultan Aylar, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Mezunu ve kornea bağışçısı Çimen Yalçın, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi ve kornea bağışçısı Özgün Düzgün ve mimar ve kornea bağışçısı Arzu Kurun’dan oluşuyor.

Korneanın Sesi Müzik Grubu genellikle; Organ Bağışı Haftası, Aşık Veysel’i Anma Programı ve Engelliler Haftasında sahne alıyor ve organ bağışına dikkat çekiyor.  Ayrıca kendilerine ekol olarak Aşık Veysel’i görüyor.
İZMİR(Ege Ajans/Ayşegül Altıntaş/Dilan Asmin Kaplan )
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv