Ülkemizin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştiriyoruz

  • 0
  • 761
Yazı Boyutu:

2012-2013 eğitim-öğretimyılında 4 bölümde lisans eğitimine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi(İKÇÜ)Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılıitibariyle 3 yeni bölümde daha lisans eğitimi vermeye hazırlanıyor. Mekatronikve Biyomedikal Mühendisliklerinin yanında Ege Bölgesindeki ilk HaritaMühendisliğinin İKÇܒde açılacağını açıklayan Mühendislik ve Mimarlık FakültesiDekanı Prof.Dr. Salih Okur, ülkenin ihtiyaçlarına göre mühendisyetiştirdiklerini söyledi.
 
“Açtığımızprogramlarımızı sanayiye göre belirliyoruz”
Yeni dönem hazırlıklarıhakkında bilgi veren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. SalihOkur; %100 İngilizce eğitim diliyle Mühendislik fakülteleri arasındaki yerinisağlam temellere atmak istediklerini, eğitim programlarının Bologna süreci iletam uyumlu olduğunu kaydetti. Prof.Dr.Okur, “Ülkenin ihtiyaçlarına göremühendis yetiştiriyoruz. Sanayi ile çok yakın işbirliği halindeyiz. Açtığımızve açacağımız programlarımızı bunlara göre belirliyoruz” dedi.
 
“Mekatronik,Biyomedikal ve Harita Mühendislerine sektörden büyük talep var”
Mekatronik Mühendisliği,Biyomedikal Mühendisliği ile Harita Mühendisliğinin sektörde en çok ihtiyaçduyulan alanlar olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Salih Okur, “MakineMühendisi, Bilgisayar Mühendisi ve Elektronik Mühendisi programlarının beraberçok iyi bir şekilde harmanlanması ile Mekatronik Mühendisliği oluşturulmuştur.İşletmelerde bu üçünü birarada tutmak ekonomik olmuyor. Şu anda en çok ihtiyaçduyulan mühendislik alanlarının başında Mekatronik Mühendisliği geliyor. Diğertaraftan Biyomedikal Mühendisliği de son zamanlarda öne çıkmaya başladı.Özellikle hastanelerde ve sağlık sektöründe hızlı ilerlemeler varken kullanılancihazların sağlıklı bir şekilde işletilmesi , eksiklerinin giderilmesi, sürekliçalışır durumda olabilmesi için sağlık, tıp ve biyomedikal konularına hakimelektronikçilere ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.
 
“Ege Bölgesindeki ilkHarita Mühendisliği İKÇܒde”
Kentsel dönüşüm süreçlerininişlerlik kazandığı bu dönemde harita mühendisliğinin de büyük önem kazandığınıaçıklayan Prof.Dr. Okur, Ege Bölgesinde ilk Harita Mühendisliğinin İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu ve 2013-2014 güz döneminde öğrencialacağını belirtti.
 
“Öğrencilerimiz stajdöneminde iş sahibi olacak”
Sektörün kalifiye mühendisbulmakta zorlandığı Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine ile Malzeme Bilimi veMühendisliği bölümlerinin yanında Biyomedikal Mühendisliği, MekatronikMühendisliği ile Harita Mühendisliği bölümlerinde donanımlı öğrencileryetiştireceklerini kaydeden Dekan Prof.Dr. Salih Okur, “Bu alanlarda eğitimverecek öğretim üyelerini bulmak da zorluk çekiyoruz. Sanayinin o kadar çokihtiyacı var ki; yetişen mühendisler alanlarında çalıştığı için, akademikkariyer yapmak isteyenlerin sayısı çok az. Komşu olduğumuz Atatürk OrganizeSanayi Bölgesinin bütün avantajlarını kullanarak, öğrencilerimizin stajsayısını ikiye üçe katlayacağız. Sanayide uygulamalı mühendislik eğitimi ilebelki de staj döneminde iş bulmaları mümkün olacaktır.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv