Ulusal Süt Zirvesi Mayıs’ta

  • 0
  • 908
Yazı Boyutu:

Gelenekselleşen Ulusal Süt Zirvesi, 2’nci kez 20-21 Mayıs’ta İzmir’de Swissotel Grand Efes Otel’de gerçekleştirilecek. Ulusal Süt Konseyi ve Gıda Tarım Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü himayelerinde, süt sektörünün temsilcileri ile birlikte; ilk Ulusal Süt Zirvesi 2012 Süt ve Süt Endüstrisi Konferansı 21-23 Mayıs 2012’de İzmir’de yapılmıştı.
 
Zirvenin amacı; Türk küçükbaş ve büyükbaş süt sektörünün gelişmesi ve verimliliğinin artırılması ve Dünya Sütçülük Federasyonu’nun ortaya koyduğu gibi sütün; sürdürülebilir üretimi için, gerekli olan bilgi ve teknolojilerin üretici ve sektör profesyonelleri ile buluşmasını sağlamak. Geçen yıl yapılan Ulusal Süt Zirvesi’nin açılış törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Uluslararası Sütçülük Federasyonu Dönem Başkanı Richard Doyle katılmıştı.
 
Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın üst düzey temsilcileri, Kooperatif Başkanları, Birlik Başkanları, Ziraat Odaları, akademisyenler, süt sanayi temsilcileri, sektör temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı ilk zirveye Türkiye Süt sektöründen 747 kişi katılmıştı. Tüm kamuoyunun ve basının yoğun ilgisini çeken bu konferansın sonuç bildirgesi sektör temsilcileri olan birlik başkanlarının imzası ile kamuoyuna duyuruldu.
 
Çalıştay’dan sonra zirve
2013 yılı 2. Ulusal Süt Zirvesi’nde de; süt üretiminin çiftlikten sofraya her yönüyle ele alınacağı, aynı zamanda, Uluslararası Sütçülük Federasyonun öngördüğü gibi 10 ayrı komitede, konusunda uzman çok sayıda yerli ve yabancı davetli bilim insanının tebliğ sunup bilimsel toplantılar şeklinde çalıştay yapacaklar. Zirve gündem konu başlıkları “Çiftlik yönetimi, hayvan sağlığı ve refahı”, “Kaliteli süt üretimi ve işleme teknolojileri”, “Süt politikası ve ekonomisi”, “Beslenme ve tüketim” olarak belirlendi.
İzmir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Özder, Ulusal Süt Zirvesine yaptıkları davette, “Sektörün tüm paydaşlarının bir arada olacağı 2. ULUSAL SÜT ZİRVESİ’ne sizleri davet etmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız. Egenin İncisi, Süt Üretiminin Başkenti İzmir’de, sizleri bilim ve teknoloji atmosferine davet ediyoruz” dediler.
 
Süt bıyığı projesi sürüyor
Dünyada başarı ile sürdürülen Süt Bıyığı Kampanyası, Türkiye’de ilk defa Ulusal Süt Zirvesi’nde başlatıldı. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi ünlülerin sütten bıyıkla çekilmiş fotoğrafları, Ulusal Süt Zirvesi’nin açılış töreninde basına ve katılımcılara sunulacak. Hazırlanan özel “SÜT BIYIĞI” dekoru önünde ünlüler keyifle sütlerini içerlerken, profesyonel fotoğraf sanatçıları çekimleri gerçekleştirdi.  Yapılan çekimler kamu spotu oluşturulmak üzere Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’na teslim edildi. 2013 yılında Süt Bıyığı kampanyası daha çok ünlünün katılımı ile sürdürülecek.
Dünyada süt tüketimini artırmak ve dikkati çekmek adına düzenlenen kampanyalara ünlüler öncülük ediyor.  Amerika’da “Gut Milk”, “SÜT BIYIĞI” gibi reklam kampanyaları çok dikkat çekici oldu. Ünlü isimler süt bardakları ellerinde dudakların üstünde sütten oluşmuş bir bıyıkla pozlar veriyorlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Arşiv