Uluslararası Mitoloji Film Festivali başladı

TÜMAV- Türk Musikisi Araştırmaları Vakfı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Film Festivali başladı. Direktörlüğünü ise yazar Gülşah Elikbank’ın yaptığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği Festival 3 gün sürecek.

  • 0
  • 617
Uluslararası Mitoloji Film Festivali başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TÜMAV- Türk Musikisi Araştırmaları Vakfı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Film Festivali Saat 15.00’te Yaşar Üniversitesi’nde Mitolojide Güzellik ve İyilik kavramlarını Doç.Dr. Yasemin Polat’ın anlatımının ardından ‘Güzel ve Çirkin’ filmi izlendi.

Saat 17:00’de İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi’nde basın lansmanı gerçekleştirildi. TÜMAV Başkanı Filiz Ulusoy ve Festival Direktörü Gülşah Elikbank 23 Aralık’a kadar sürecek olan festival ile ilgili bilgi aktarımı gerçekleştirdi.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, festivalin fikir annesi olarak bir edebiyatçının gözüyle insanlığın ortak bir hikayesi, dolayısıyla ortak bir dili olduğuna inandığını söyledi. Bu ortak dilden yola çıkarak mitolojinin farklı kültürleri kolaylıkla yan yana getirebilecek güç olduğunun altını çizen Elikbank, festivalde bu nedenle Türk mitolojisinden iki kavramla Ülgen ve Mergen ile iyilik ve bilgeliği ödüllendireceklerini paylaştı.

TÜMAV Vakfı Başkanı Filiz Döner Ulusoy, 32 yıllık bir eğitimci olarak tarihin ve kendi geçmişimizi iyi bilmenin çocukların eğitiminde ne kadar önemli olduğunun farkında olduğunu söyleyerek vakıf olarak bu festivali üstlenerek sanatın hayatın içinde güçlenmesinde rol almak istediklerini vurguladı. Çok güçlü bir akademik ekiple yola çıktıklarını, festivalin kapsayıcı bir rol üstlenerek çok farklı isimleri, kültürleri bir araya getireceğine inandığını söyleyen Ulusoy herkesi panellere ve ücretsiz film gösterimlerine davet etti.

Ulusoy, festivalin OZZA Medya ile uzun süre ortak projeler konusunda çalışmalar yürüten Çinli firma Zhicheng World’ün de dikkatini çektiğini ve özellikle mitoloji alanında ortak yapımlar konusuna çok sıcak baktıklarını ve ilk adımının Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF) kapsamında atılması amacıyla şirket ortaklarının festivalin kapanış törenini izlemek için de İzmir’e geleceklerini aktardı.
Bu gün saat 15.00’te Yaşar Üniversitesi’nde Doç.Dr. Pınar Fedakar ve yazar Gülşah Elikbank, Türk Mitolojisi başlığında, Doç.Dr. Seçkin Sarpkaya ise Sinema ve Dizilerde Mitoloji adlı bir panel gerçekleştirecek. Panellerin ardından ‘Yerdeniz Öyküleri’ filmi gösterilecek.
Bugün ve yarın Karabağlar Belediyesi Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde festival kapsamında gün boyu film gösterimleri yapılacak.
23 Aralık Cumartesi Günü saat 19.00’da Karabağlar Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde, genç yetenek Zeynep Duru Güleç’ten Arp dinletisi ve Prof. Dr. Akın Ersoy’un İzmir Mitolojisi sunumunun ardından ödül töreni gerçekleşecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv