Universal'i Özcan'a devrettim

  • 0
  • 1.715
Yazı Boyutu:

İzmir ve Türkiye’nin dev sağlık kuruluşlarından UniversalHastaneler Grubu’nun satış sürecindeki “sahiplik” tartışmalarına, işadamı AzmiOfluoğlu, Noter onaylı açıklamaları ve sunduğu belgelerle son noktayı koydu.Ofluoğlu, Universal Grup’taki hissesinin binde 2 düzeyinde olduğu iddiasınıngerçeği yansıtmadığını belirtirken, grubun yeni patronunun Cemal Özcan olduğunudoğruladı.

 

İzmir’de Özel Özen Tıp Merkezi’nin sahibi Cemal Özcan, geçenhafta yaptığı açıklamada, bir çok hastaneyi bünyesinde bulunduran Universal Grup Hastaneleri’nidevraldığını açıkladı. Ancak kısa süre sonra, bu açıklamaya Universal Grup’tanyalanlama geldi. Firma yetkililerinin yazılı açıklamasında, “Universal Grup’adahil tüm hastanelerin çoğunluk hisselerine sahip olan Universal SağlıkYatırımları Holding A.Ş.’nin yüzde 99.98 hissesi IFC, PGGM ve ADM’den oluşanyabancı bir fona ait olup, Azmi Ofluoğlu’nun şirketteki hissesi binde 2düzeyindedir. Bu fon ve Cemal Özcan arasında henüz bir anlaşma yapılmamıştır”denildi. Açıklamada, şirket yönetiminin de fonun belirlediği kişiler tarafındanyürütüldüğü ifade edildi.

 

NOTER ONAYLI AÇIKLAMA
İzmirli işadamı Cemal Özcan’ın, hastaneyi devraldığıyönündeki açıklamalarına, Azmi Ofluoğlu’ndan destek geldi. Suskunluğunu bozanve Noter onaylı açıklamayla, Özcan’ın artık Universal’in yeni patronu olduğunubelirten Ofluoğlu, şu ifadelere yer verdi:  “Son dönemde bütün hayatımı, birikimlerini ve tecrübemivakfettiğim Universal Hastaneler Grubu yöneticilerinin ifadeleri, tarafımdanbir bilgilendirme yapma mecburiyeti doğurmuştur. Sayın Aydoğan Semizer ve SayınEsat Erkuş, maalesef şirketimizin hisse yapısı hakkında kamuoyunda pek doğruolmayan bir yöntemle yönlendirmektedir. İddialarda benim Universal Holdinghisseleri üzerinde 0,02 gibi küçük bir payım olduğu ifade edilmekte, ancak gerikalan hisselerin sahibi hakkında tek kelime dahi belirtilmemiştir. OysaUniversal Hospital Group hisselerinin diğer yüzde 99’luk bölümünün sahibi UHGHoldco B.V.’dir. Ekteki şemadan da anlaşıldığı üzere, şahsıma ait hisseler,Türkiye’de azınlık gibi görünse de Hollanda’daki şirketlerin toplamı üzerindeazınlık olan diğer hissedarlardır. Yani Universal Holding büyük hissedarı UHGHoldco B.V.’nin detayına inildiğinde gerçek ortaklık yapısı meydana çıkacaktır.Buna göre Universal Grup’un hisse dağılımının yüzde 70’i bana, yüzde 4’ü yakındostlarıma, geri kalan yüzde 26’sı ise ADM Konsorsiyum’a aittir. Sayın CemalÖzcan’ın söyledikleri doğrudur. Kendisine aramızda yaptığımız anlaşmaylasözkonusu şirketlerim hakkında tasarruf yapma yetkisi vermiş bulunmaktayım.Emeklerimle kurduğum bu yapımın acemi bir yönetim anlayışıyla daha fazla hebaolmaması için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Sayın Cemal Özcan’ın patronluğundaUniversal’ın yeniden ayağa kalkacağına inancım sonsuzdur. Yanlışyönlendirmelerden doğan yasal hakkımın saklı olduğunu hatırlatır, saygılarımlatakdirlerinize sunarım.”

 

AVUKATTAN AÇIKLAMA
Universal’i devraldığını açıklayan Cemal Özcan’ın avukatıKemal Bilen de yaptığı yazılı açıklama yaptı. Bilen, “Müvekkilim Cemal Özcan’ınbaşta, Universal Hastaneler Grubu çalışanları olmak üzere tüm kamuoyunun,şahıslardan öte artık ülkemiz ekonomisi için vazgeçilmez ve mutlak bir değeriolan Universal Hastaneler Grubu’nu sayın Azmi Ofluoğlu’ndan aldığı yetkiyle,kendi özgücü ve ortaklarıyla beraber yeniden ayağa kaldıracağına olan inancınıntam olduğunun ve bunun çalışmalarının hızla devam ettiğinin bilinmesiniistediğini, kendisi adına, vekaleten bilgilerinize sunuyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv