Üniversite öğrencilerine eşya desteği

  • 0
  • 556
Yazı Boyutu:

 Üniversiteler açıldı, Bornova Belediyesi’nin EşyaBankası’na olan talepler arttı. İhtiyacı olan üniversite öğrencileribelediyenin eşya bankasına gelerek eksikliklerini tamamlıyor.  Bugüne kadar 10 bin eşya dağıtıldı. BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, hayırsever vatandaşlardankullanmadıkları eski eşyalarını bağışlamalarını istedi

Her yıl olduğu gibi buyıl da üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurtlarda kalacak yer bulamayan yada kendi isteğiyle eve çıkmayı tercih eden öğrencilerin ev eşyası ihtiyacıdoğdu. Bir üniversite kenti Bornova’da, Bornova Belediyesi’nin Naldöken KültürMerkezi’ndeki Eşya Bankası’na olan ilgi arttı. Öğrenciler daha çok, çekyat,masa, masa, sandalye ve kitaplık gibi mobilyalar ile özellikle buzdolabı olmaküzere beyaz eşya ve elektrikli ısıtıcı talebinde bulundu. Bornova Belediyesiihtiyacı olan öğrencilerin eşya eksikliklerini büyük oranda karşılıyor.Vatandaşlardankullanılabilir nitelikteki ihtiyaç fazlası ev  eşyalarını bağışlamalarını isteyen BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Eşya Bankamıza olan talep şugünlerde iyice arttı. Dar gelirli birçok ailenin çocuğu zor şartlarlaüniversitede okuyor. Kullanmadığınız eşyalarınız mutlaka bu gençlerin işineyarayacaktır’’ diye konuştu.     

Eşyalar adrese teslim
Bornova Belediyesi EşyaBankası aracılığıyla bu güne kadar 1000’in üzerinde aile ve yüzlerce üniversiteöğrencisine yardım yapıldı. Dağıtılan eşya sayısı da 10 bine yaklaştı. Bornova Belediyesi, 0 232 478 32 25 numaralıtelefonu arayan vatandaşların Eşya Bankası’na bağışlamak istediğikullanılabilir nitelikteki mobilyalar ve elektrikli eşyalarını adreslerindenalıp deposunda tutuyor. Belediye ekipleri bazı durumlarda da ihtiyaç fazlasıolan evlerden aldığı eşyaları hiç depolara getirmeden doğrudan öğrencilerinevlerine götürüyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv