Üniversitede Ukrayna şansı

  • 0
  • 518
Yazı Boyutu:

İzmir’in Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, lise veyalise dengi bir okulu bitiren ama istediği üniversite okuma  şansı yakalayamayan öğrencilere Ukrayna’nın büyük şans olduğunu söyledi.


İstediği bölüm için puanı tutturamayan öğrencinin üniversitede okumak içinillaki istemediği bir bölümü okumaya zorlanmasının yanlışlığına dikkat çekenGüvercin, “bu şekilde okuyan öğrenciler ya ilerleyen dönemlerde üniversiteyiyarım bırakıyor, ya da okumuş olmak için okuyor, diplomayı aldıktan sonra iseeğitimini aldığı konu ile ilgili olmayan bir işte çalışıyor ve sonuçta hemkaybedilen bir süreç, boşa giden bir emek ve para demek.  Ukrayna fahri konsolosu olarak bu tip biryanlışlığa düşmek yerine,  YÖK’ ün detanıdığı üniversite de . İşletme, ekonomi,Hukuk, Bilgi işlem, Havacılık,Denizcilik, Otelcilik,  Gıda, Dil,Mühendislik, Tıp’ın da aralarında olduğu bir çok dalın birinde okuma imkanınıhatırlatmak isterim” dedi.

Ukrayna İzmir Konsolosluğunun her konudabilgilendirme, yönlendirme  ve desteksağladığı üniversitenin 1 yıllık  hazırlık ücreti 2.850 $, 1 yıllık yurtbedelleri  400 - 850 $  arasın da , işlemler  ise 650 $ civarında. Daha fazla bilgi edinmekisteyenler ise info@ukraynaizmir.com adresine yazarak veya bizzat konsolosluğun Talatpaşa Bulvarı’nda bulunanmerkezinden alınabilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv