Urlalı köylülere sevindirici haber geldi

  • 0
  • 699
Urlalı köylülere sevindirici haber geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Belediyesi, İl Özel İdaresinin kapatılmasının ardından hazineye kalan malları geri kazanmak için başlattığı hukuk savaşını kazandı.
İzmir İl Özel idaresinin kapatılmasının ardından Köy tüzel kişiliği mallarının Valilik tarafından hazineye devredilmesi sonucunda Urla Belediyesi’nin açtığı davalar sonuç verdi. Köylere ait her türlü hizmeti, borçları ve yükümlülüğü devraldığı halde taşınmazları hukuka ve mevzuata aykırı olduğu için geri alamayan Belediye, valiliğe ettiği itiraz kabul olmayınca dava açmak zorunda kalmıştı.  Açılan mahkeme sonucunca, adalet yerini bularak Urlalı köylülere ait malların hazineye devri kararının hukuka uygun olmadığı kararı verilerek, Urla Belediyesine devri gerçekleşti.

MÜCADELEYE DEVAM
Özel İdareden yalnızca bir adet 1986 model çalışmayan bir iş makinesi devralan Urla Belediyesi, yaklaşık 200 dönümlük köy sahasını geri kazandı. Açılan 11 davanın 9’unu geri kazan Belediye, ret olan iki adet merayı da geri almak için hukuk mücadelesine devam edecek.
Ada, pafta, parsel bazında açtıkları davalardan 9 adet taşınmaz gayrimenkul Urla Belediyesine devroldu. Bademler, Kuşçular, Uzunkuyu, Kadıovacık köylerine ait malları geri aldıkları için sevinen Başkan Uyar konuyla ilgili , “bu kararı bekliyorduk, onlar köylünün malıydı, köylüde kalmalıydı. Doğu bir tane. Adalete güveniyoruz. Amacımız yerelin değerlerini koruyabilmek. Geri kazanılan tüm malların kullanımı köylüye ait olacak. Çalışmalarımızı bu doğrulta yürütüyoruz. Köylülerimize hayırlısı olsun” sözlerine yer verdi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, köylünün malı köylüde kalmalı düşüncesiyle başlattığı hukuk mücadelesinde sevindirici bir başlangıç yaptıklarını fakat Urla’ya ait değerlerin tümünü geri almak için hukuk mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv