Vişne Bahçesi kapalı gişe oynuyor…

  • 0
  • 1.721
Vişne Bahçesi kapalı gişe oynuyor…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2013-2014 Tiyatro Sezonunda; Devlet Tiyatroları (DT) tarafından düzenlenen “Çehov Haftası” kapsamında, 18 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da prömiyer yaparak Ankaralı seyircileri kendine hayran bırakan, İzmir Devlet Tiyatrosu (İDT) yapımı “Vişne Bahçesi” adlı oyun, 2014-2015 sezonuna da hızlı bir giriş yaptı. Biletleri satışa açılır açılmaz tükenen oyun 18 Kasım 2014 – 29 Kasım 2014 tarihleri arasında Konak Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak.
 
Oyun, değişen dünya düzeni karşısında, varlık alanlarını korumaya çalışan feodal kökenli aristokrat bir ailenin ve yakın çevresinin dağılma süreci ekseninde, Rusya’nın yüzyıl başındaki değişimini gözler önüne seriyor. Ranevskaya ailesinin elinde kalan son varlık, yazlık olarak kullandıkları çiftlik evinin içinde yer aldığı; Vişne Bahçesi. Oyun eski yaşamı simgeleyen bu mekanda geçiyor ve adını da mekandan alıyor.

Oyunu dilimize Ataol Behramoğlu çevirmiştir. Bulgar yönetmen Vladlen Alexandrov tarafından yönetilen oyunda, dekor tasarımı Savaş Çevirel’e, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, ışık tasarımı Osman Uzgören’e, Besteleri Cem İdiz’e, koreografisi Neslihan Öztürk’e, dramaturgisi Füsun Ataman Berke’ye ait olan oyunun  yönetmen yardımcılığını Canan Erener Şen’in üstlendiği oyunda Ceyhan Gölçek, İbrahim Raci Öksüz, İ.Hakan Özgömeç, Ekrem Kocaçal, Musa Zindan, Özlem Başkaya, Canan Erener Şen, Serkan Kunter, Yağmur Gören, Emrah Şenışık, Mesure Tahir, Ömer Polat ve Ümit Ufuk Tosun görev almaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv