Wiener Kamersymphonie Farkı

36. Uluslararası İzmir Festivali dün gece (22 Haziran) dünyanın sayılı oda müziği gruplarından, tüm üyeleri birer virtüöz olan Wiener Kamesymphonie Yaylı Çalgılar Beşlisini ağırladı.

  • 0
  • 334
Wiener Kamersymphonie Farkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

36. Uluslararası İzmir Festivali dün gece (22 Haziran) dünyanın sayılı oda müziği gruplarından, tüm üyeleri birer virtüöz olan Wiener Kamesymphonie Yaylı Çalgılar Beşlisini ağırladı. İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen konserde Luis Morais (keman), EstelleDemetria Weber (keman), Giorgia Veneziano (viyola), Sergio Mastro (çello) ve Damian Saul Posse Robles’den (kontrbas) oluşan Beşli, sakin Celsus gecesini ustalıklarıyla renklendirdi.

Konsere Shubert’in Do minör Doğaçlama’sı ile başlayan Wiener Kamersymphonie, ilk yarıyı Haydn’ın “The Bear” lakaplı 82. Senfonisinin kendileri için uyarlanmış versiyonu ile tamamladı. Beşli çok kısa bir aradan sonra Stefan Pelzl’in kendilerine ithaf ettiği “Üç Renkli Portre” eserini seslendi. Konser Korngold’un “Fairy Tales” adlı eseriyle bitti. Wiener Kamersymphonie Celsus’u dolduran dinleyicilerinin dinmeyen alkışlarına Kreisler’in “Libeslied” şarkısıyla teşekkür etti.

36. Uluslararası İzmir Festivali 6 Temmuz 2023 Perşembe akşamı yine Celsus Kütüphanesinde Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliğiyle yapılacak “Krzysztof Penderecki'nin 90. Yıl Dönümü Anısına Özel Proje” – Penderecki Trio Konseri ile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv