Yabancı öğretmenler Çiğli’de

  • 0
  • 664
Yazı Boyutu:

Büyükçiğliİlkokulu’nun ortaklardan biri olduğu “Deniz Kıyısında Yaşamlarımız” projesinedahil olan 8 ülkenin öğretmenleri Çiğli’ye geldi. Yabancı öğretmenler,  belediyecilik uygulamaları ve hizmetlerihakkında bilgi almak üzere Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı makamındaziyaret ettiler. 

Denize kıyısı olan ülkelerin katılımıyla, farklı ülkelerinkültürlerinin yakından tanınması amacıyla yürütülen “Deniz KıyısındaYaşamlarımız” konulu proje kapsamında Danimarka, Polonya, İtalya, İspanya,Yunanistan, Fransa ve İngiltere’den öğretmenler Çiğli’ye geldi. Türkiyeayağında Büyükçiğli İlkokulu Müdürü Ahmet Özortakçı ve İnglizce Öğretmeni FundaGülenser tarafından yürütülen proje kapsamında Çiğli’ye gelen öğretmen ve okulmüdürleri Başkan Metin Solak’ı ziyaret ettiler.

ProjeninPolonyalı  koordinatörü MatgorzataGregorkiewicz, farklı kültürlerin yakından tanınması, ülkeler arası iletişimortamının sağlanması, farklı ülkelerin eğitim sistemi hakkında bilgi sahibiolunması açısından önemli bir proje yürüttüklerini.  Yerel yönetimlerin eğitime destek olmasınınönemini vurgulayan Gregorkiewicz, Çiğli’de de belediyenin okullara destekolduğunu, bunu da eğitim adına memnuniyet verici bulduklarını getirdi. 

“Eğitime gönüllüyüz”

İlçedeki eğitim kalitesinin ve İzmir genelinde başarıortalamasının yükselmeni önemsediklerini belirten Başkan Solak, ilçede faaliyetgösteren 50’nin üzerinde okulun çeşitli ihtiyaçlarını düzenli şekildekarşıladıklarını söyledi. Okullara verilen destekle eğitimde fırsat eşitliğisağlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Solak, “Her ne kadar yasalar gereğieğitim sistemimiz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olsa da biz okullaraelimizden geldiğince katkı koyuyoruz. Her şeyin yapımı bekleyebilir ama eğitimbeklemez, bekletilmemelidir” dedi.Kültürler arası diyaloğun geliştirilmesi açısından uygulanan“Deniz Kıyısında Yaşamlarımız” projesinin de bu anlamda önemini vurgulayanBaşkan Solak, şöyle konuştu; “Dünya artık gelişen teknoloji nedeniyle çokküçük. Bütün kültürler yakın ilişki içinde. Teknolojik araçlarla birbirimizi daha yakından tanıyoruz. Tüm insanlarındost ve kardeş olmasını ve bu amaçla geliştirilen projeleri  önemsiyoruz” diye konuştu.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv