“Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” Ege Turnesinde!

  • 0
  • 711
Yazı Boyutu:

Genco Erkal’ın, NazımHikmet'in BursaCezaevi’ndeki yaşamını, sürgün yıllarını, vatan hasretini ve eşi Piraye Hanım'aolan tutkusunu anlattığı “YaşamayaDair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”, 6 Mart 2014, Perşembeakşamı saat 20:30’da, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesi’nde,  7Mart 2014, Cuma akşamı saat 20:30’da, Denizli EGS’de, 8 Mart 2014, Cumartesiakşamı saat 20:30’da Muğla Atatürk Kültür Merkezi’nde, 9 Mart 2014, Pazarakşamı saat 20:30’da, Fethiye Kültür Merkezi’nde! 

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50.yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden berioldukça ses getiren “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; ozanın, BursaCezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor. Ustaoyuncunun, Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, izleyiciadeta ozanın destansı yaşamındaki o yıllara doğru yolculuğa çıkıyor. 

Piyano veviyolonsel eşliğinde sahnelenen “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; FazılSay, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, NadirGöktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor.Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın,ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın,koreografisini Sernaz Demirel’inyaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalaypiyanosuyla, Deniz Doğangün deviyolonseliyle eşlik ediyor. 

İzleyen herkese duygulu anlar yaşatan “YaşamayaDair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”a ait biletler; Biletix’ten veoyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv