YAŞAMAYA DAİR İzmir'de

  • 0
  • 903
Yazı Boyutu:

Genco Erkal ve Tülay Günal’ın, açık hava tiyatrosu olanAli Paşa Hanı’nda performanslarıyla herkesi büyüledikleri “Yaşamaya Dair –Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; yenilenen dekoruyla İzmir’de! NazımHikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini, şarkılar eşliğinde anlatan oyun;18-19-20-21 Aralık akşamları saat 20:30’da, İzmirSabancı Kültür Merkezi’nde, İzmirli tiyatroseverlerle buluşuyor. 

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50.yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden berioldukça ses getiren “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; bugüne dek,mekan için özel olarak hazırlanan dekoruyla yalnızca Ali Paşa Hanı’nda sahnelendi. DuyguSağıroğlu tarafından yeniden tasarlanan dekoruyla oyun, artık kapalı salonlardada seyirciyle buluşuyor. 

Usta oyuncu GencoErkal, Tülay Günal’la aynı sahneyi paylaştığı oyunda; ozanın, BursaCezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor. Erkal; Hikmet’in sürgün yılları vevatan hasretine odaklandığı oyunda, ozanın destansı yaşamından izlenimlerleizleyiciyi adeta o yıllara götürüyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen“Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’ndenMektuplar”da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal,Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazımşarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, DenizDoğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor. 

İzleyen herkese duygulu anlar yaşatan “YaşamayaDair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; 18-19-20-21 Aralık akşamları saat20:30’da İzmirSabancı Kültür Merkezi’nde. Dostlar Tiyatrosu’nun oyunlarına ait biletler; Biletix’ten veoyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv