Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

  • 0
  • 701
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve çalışanları cumhuriyetimizin 92. Yılını büyük bir coşkuyla kutladılar.  Kampüslerde gerçekleştirilen törenlerde büyük küçük tüm İTK’lılar bir araya geldi.  Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törenler, günün anlama ve önemini belirten öğrenci ve öğretmen konuşmaları, cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirler, Atatürk’ün sevdiği şarkıların ve marşların seslendirilmesi ile devam etti.

İngilizce, Almanca, Fransız ve İspanyolca dillerinde “Cumhuriyet”i kutladılar
Kampüslerde gerçekleştirilen törenlerde cumhuriyetin kuruluşu ve cumhuriyetin bize kazandırdıklarını kendi kalemlerinden dökülen cümlelerle İngilizce olarak dile getiren İTK’lıların hazırladıkları metinler büyük beğeni topladı. İTK Bornova Kampüsünde öğrenciler ayrıca, Fransızca, İspanyolca ve Almanca dillerinde “Özgürlük” şiirini okudular.

Okul koroları, oratoryolar, bandolarımız ve zeybekler
Cumhuriyet ve Atatürk temalı oratoryolar, okul korolarının seslendirdiği ve İTK bandosunun çaldığı marşlar törene hem coşku katkı hem de İTK’lılar öğrencilerin çok sesliliğini bir kere daha kanıtladı. İzmir Özel Türk Koleji’nde bir gelenek olan ve İTK Beden Eğitimi Bölümünün çalıştırıcılığında İTK’yı birçok etkinlikte temsil eden zeybek grubu da Ege insanın cumhuriyetin kurulmasında ve vatanımızın geri kazanılmasında gösterdiği özveriyi kanıtlayan başarılı performanslar sergilediler.

İTK’lı gençler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kortej yürüyüşünde
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının İzmir’deki adresi Cumhuriyet Meydanı oldu.  Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in katıldığı törenlerde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne İTK’lı gençler de katıldı. Tören kıyafetleri ve ellerinde taşıdıkları bayraklar, flamalar ve pankartlarla Atatürk’e ve cumhuriyete olan bağlılıklarını gösteren gençlerimiz, İzmirlilerden büyük beğeni topladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv