Yaşları küçük, yetenekleri büyük

  • 0
  • 1.053
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) MüzikOkulu’nda piyano eğitimi alan genç müzisyenler Mozart Akademi tarafındandüzenlenen yarışmadan ödülle döndü. Yarışmada Kaan Turan 10-13 yaşkategorisinde birincilik ve Nehir Özzengin ise 5-9 yaş kategorisinde ikinciliködülünü kazandı.
 
Mozart Akademi tarafından piyano sanatı ile ilgilenengençlerin yeteneklerini ortaya koyması amacı ile düzenlenen 2’nci Ulusal PiyanoYarışması’na katılan YÜSEM Müzik Okulu öğrencilerinden Nehir Özzengin 5-9 yaşkategorisinde ikincilik ve Kaan Turan 10-13 yaş kategorisinde birinciliködülüne layık görüldü. Bu sene yarışma ile birlikte düzenlenen PiyanoFestivali’nde ise YÜSEM Müzik Okulu öğrencileri Nida Severge “En İyi SaygunYorumu”, Volkan Alkan ise “En İyi Performans” ödülünü almaya hak kazandı. YaşarÜniversitesi Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Başkanı ve YÜSEM MüzikOkulu Koordinatörü Yrd. Doç. Zehra Sak Brody, “Geçtiğimiz sene düzenlenenyarışmada iki birincilik çıkarmıştık. Bu yılda birincilik ve ikincilik kazanmakbizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizin yarışma vefestivallerde daha fazla başarı elde etmelerine ümit ediyoruz” dedi.
 
Minik  sanatçılardan müzikziyafeti

Öte yandan YÜSEM Müzik Okulu’nun geleneksel olarakdüzenlediği bahar konserleri dizisinde genç ve minik öğrenciler geleceğinmüzisyen adayları olarak sahne aldı. Selçuk Yaşar Kampüsü Konser Salonu’ndadüzenlenen etkinlikte, yaşları 4 ile 23 arasında değişen 72 öğrenci, piyano,gitar, keman, viyola, çello ve vokal dallarında sahne alarak, izleyenlere 3konserlik bir müzik şöleni yaşattı. Ailelerinin de nefeslerini tutarak izlediğive aralarında ilk defa sahne alan miniklerin de yer aldığı konserler dizisinde,eserleri başarılı ile seslendiren minikler, izleyicilerden tam not almayıbaşardı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv