YENİ ASIR'A SALDIRIYI KINIYORUZ

  • 0
  • 443
YENİ ASIR'A SALDIRIYI KINIYORUZ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Yeni Asır Gazetesi'ne düzenlenen ''boyalı-yumurtalı'' fiili saldırıyı kınadığını bildirdi.
TGS İzmir Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
''Bugün öğleden sonra İzmir merkezli bölgesel yayın yapan Yeni Asır Gazetesi'ne çirkin ve kabul edilemez saldırı gerçekleştirmiştir. Ankara'da onlarca yurttaşın katledildiği terör saldırısının ardından, yayınları nedeniyle dün sendikalar ve meslek odalarının İzmir'deki mitinginde yere atılarak tepki gösterilen Yeni Asır Gazetesi, basın ve ifade özgürlüğüne aykırı bu tepkilerin ardından 4- 5 genç tarafından saldırıya maruz kalmıştır. Gazetenin binasına gelen 4-5 genç, yayınları sloganlarla protesto ederek, güvenlik görevlilerinin bulunduğu girişe boyalı sprey sıkarak ve yumurta atmıştır.

Yayın politikasını eleştirmek her kesin hakkıdır ancak, gazeteleri miting meydanlarında yere atarak hedef göstermek, fiziki saldırılara da zemini yaratmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları, emeği, basın- ifade özgürlüğünü savunan sendika temsilcilerinin bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yeni Asır Gazetesi'ne saldırı kabul edilemez. Hedef gösterenlerin ve saldırıyı gerçekleştirenleri Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak kınıyoruz. Basına özgürlüğü ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.''
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv