Yeni Zelandalı One Nation Cup oyuncuları İTK'da

  • 0
  • 812
Yazı Boyutu:

İTK İngilizce Bölümü koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliklere katılan Yeni Zelandalı One Nation Cup öğrencileri ve çalıştırıcıları, düzenlenen etkinlikte hem Türk kültürünü yakından tanıdılar hem de kendi kültürlerini tanıtma şansı buldurlar.  
 
21 Mayıs tarihinde İTK Bahattin Tatış Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe katılan Yeni Zelandalı 16 öğrenci ve 4 çalıştırıcı önce İTK İngilizce öğretmenleri ve öğrenciler ile birlikte öğle yemeği yiyerek birbirleriyle tanıştılar. Yemek sonrası İTK Uşakizade Köşkü’nü de gezen sporculara, köşk ve Atatürk hakkında bilgi verildi.
 
Köşk ziyareti sonrası İTK’lı öğrenciler ile Yeni Zelandalı öğrencilerin kaynaşmaları için lce-Breakers düzenlendi. lce-Breakers’da öğrenciler sordukları sorular ile kendi kültürleri ve ülkeleri hakkında birbirlerine bilgi verdiler. lce-Breakers sırasında Yeni Zelandalı öğrencilere Türk mutfağını da tanıtmak için tatlı ikramı yapıldı. İkram sonrası İTK’lı ve Yeni Zelandalı öğrenciler; teması Atatürk’ün “Yurtta barış, Dünyada barış” sözü olarak belirlenen ortak bir kolaj çalışmasında bir arada çalışarak kardeşlik ve dostluk mesajları verdiler. Etkinlikte Yeni Zelanda’ya özgü bir dans olan “Haka Dansı”nı da yapan Yeni Zelandalı öğrencilere, bugünün anısına küçük hediyeler de verildi.
 
İTK İngilizce Bölüm Başkanı Nilgün Arturner düzenlenen etkinlik için; “Bu etkinlik ile amacımız hem kültürleri kaynaştırmak hem de öğrencilerimizin okulda öğrendikleri İngilizceyi günlük hayatta aktif olarak kullanmalarını sağlamaktı. Yeni Zelandalı öğrencilerin ve çalıştırıcılarının katılımıyla hem bu amacımıza ulaştık hem de dostluk mesajları verdik.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv