Yerçekimine meydan okuyor

  • 0
  • 669
Yerçekimine meydan okuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kendi ismiyle anılan iki hareketle cimnastik literatürünegirmeyi başaran İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ferhat Arıcan, şimdi yenibir hareket üzerinde çalışıyor. Yabancı sporcuların “Muhteşem Süleyman” lakabıtaktığı Ferhat, üzerinde çalıştığı yeni seriyi de kabul ettirirse,  “dünyada3 harekete sahip ilk sporcu” unvanını alacak.

 

Dünya cimnastik literatürüne “Arıcan” adıyla zorluk derecesiyüksek iki hareketi kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu FerhatArıcan, hedefini büyüttü. Paralel ve atlama masasında yaptığı serilere yenisinieklemek için hazırlanan Ferhat, bugünlerde yeni hareketi üzerinde çalışıyor. 10yaşında başladığı cimnastikte kısa sürede spor otoritelerinin dikkatini çeken21 yaşındaki genç sporcu, üzerinde çalıştığı yeni hareketini kabul ettirse,cimnastik literatürüne “3 hareket kazandıran ilk sporcu” olarak tarihinegeçecek. Ferhat, paralelde bugüne kadar ilk kez yapılacak hareketiniUluslararası Cimnastik Federasyonu’na (FIG) İstanbul Boğaziçi Turnuvası,Budapeşte Grand Prix’i ve Çin’deki Dünya Şampiyonası’nda sunacak. Turnuvalarınherhangi birinde hareketini başarıyla tamamlaması halinde, genç sporcununserisi cimnastik literatüründe yer alacak.

 

İzmir’e yakışacak

Son 9 yılın Türkiye şampiyonu olan başarılı sporcu, ilk hareketini2008 yılında paralelde gerçekleştirdiğini belirterek, “2013 yılında atlamamasasında bu başarıyı bir kez daha yakaladım. Şimdiki hedefim ise yineparalelde zorluk derecesi çok yüksek bir seriyi yaparak cimnastik literatürüneadımı yazdırmak. Dünyada kendi adıyla anılan 3 hareketi bulunan ilk sporcuunvanını almak, bana, kulübüme ve kentime çok yakışacak bir başarı olacaktır”dedi.

 

Madalya avcısı

Daha önce 2010 Singapur Gençlik Olimpiyatları’nda gümüşmadalya kazanan Ferhat Arıcan, 2011’deki Boğaziçi Turnuvası’nda 5 altın, 1gümüş ve 1 bronz madalya elde ederek bir turnuvada en çok madalya kazanansporcu unvanını aldı. Akdeniz Oyunları’nda paralelde gümüş madalyayı boynunatakan genç sporcu, Hırvatistan’daki Dünya Kupası’nda ise 3. oldu.

 

Hedef: Olimpiyat madalyası

Dünya cimnastiğinde hızla üst sıralara doğru tırmandığınıvurgulayan Ferhat, “2012 Londra Olimpiyatları öncesindeki Kota Yarışmaları’ndabüyük talihsizlikler yaşadım ve Londra’yı kıl payı kaçırdım Şimdi çok dahatecrübeli ve hazırım. 2014 yılındaki  üç şampiyonadan sonra hedefime2016 Rio Olimpiyatları’nı alacağım. Ülkeme olimpiyat tarihimizdeki ilkcimnastik madalyasını getirmeyi her şeyden çok istiyorum” diye konuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv