Yumurta kardeşliği

  • 0
  • 933
Yazı Boyutu:

Başkan Tartan’ı ziyaret eden dernek yöneticileri, yumurta satışına getirilen kısıtlamalar nedeniyle dertli. Uygulamanın maliyetleri artıracağını ve bunun da satış fiyatlarına yansıyacağını dile getiren dernek başkanı Ufuk Aksoy, sıkıntılarını Başkan Tartan ile paylaştı.
 
Üç ay önce kuruluşlarını gerçekleştiren yumurta üreticileri ve satıcıları derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye  Başkanı Dr.Hakan Tartan’ı ziyaret etti. Dernek başkanı Ufuk Aksoy beş bin kişilik bir aile olduklarını belirterek  ‘boyoz festivali’ne’ 15 bin yumurta ile destek vereceklerini söyledi. Sıkı bir yumurta tüketicisi olduğunu belirten Başkan Tartan, dar gelirli yurttaşlara dağıtılan gıda paketlerine, yumurta da ekleyerek vatandaşların mutfağına katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.
 
Üyelerin ziyareti sırasında yumurta sektörü ile ilgili sorunlar da masaya yatırıldı. Yumurta satışına getirilen kısıtlamalar nedeniyle sıkıntılı olduklarını dile getiren Aksoy, uygulamanın maliyetleri artıracağını ve bunun da tüketiciye zam olarak yansıyacağını hatırlattı. Soğuk zincir, dolap ve paket uygulamasının fiyatları 40 kuruş düzeyine getireceğini ve bunun da fakirin mutfaktaki olmazsa olmazları arasında yer alan yumurtanın alımının güçleşeceğini belirten Aksoy, Başkan Tartan’dan destek istedi.
 
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, birlikte hareket ederek beş bin kişilik güç oluşturmaları nedeniyle dernek başkanı, yönetici ve üyeleri kutladı. Tartan, “ Dinamizminiz beni çok etkiledi kutluyorum. Beş bin kişilik yürekli insan, hak, hukuk ve adalet peşindesiniz, birleşmeden yaşayamazsınız. Toplumu ayakta tutan misyon da budur” dedi.  Başkan Tartan, maliyet girdilerini artıran yumurta paketlerinin geri dönüşümü konusunda dernek ile birlikte hareket edebileceklerini ifade ederek, bunun da maliyetleri önemli ölçüde düşürebileceğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Arşiv