‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’ İLKESİNE GERİ DÖNÜLMELİ

  • 0
  • 467
‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’ İLKESİNE GERİ DÖNÜLMELİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik açıklamalarda bulundu. “Anadolu topraklarının bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaşılırken bir diğer yandan da ülkenin barış ve huzur içinde yaşaması birincil önem taşımıştır. Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık yolunda sahip oldukları duruş, dünya milletlerinin örnek aldığı bir misyon olmuştur.”

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik açıklamalarda bulundu. “Bir ülkenin bağımsızlığını kazanmasının simgesi olan Büyük Taarruz’da savaşan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle ve saygıyla anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
“Ülkenin işgal altında kaldığı dönemlerde, Anadolu topraklarının bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaşılırken bir diğer yandan da ülkenin barış ve huzur içinde yaşaması birincil önem taşımıştır. Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık yolunda sahip oldukları duruş, dünya milletlerinin örnek aldığı bir misyon olmuştur.” sözleriyle konuşmasına devam eden Akgerman, öncelikle tarihe yönelik derin okumalar yapmanın tarihin tekerrür etmesini engellemenin en önemli yolu olduğunu dile getirdi. Ülkede son zamanlarda yaşananların korku verici olduğunu vurgulayan Akgerman, “Ülke işgal altındayken bile barış ve huzurun en önemli unsur olduğu dönemler ile ülkenin son zamanları kıyaslandığında, barışın ne kadar önemli olduğunun unutulduğu ortaya çıkıyor. Bu çok korkutucu. Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesine geri dönülmesi ve ülkedeki huzur ortamının hemen sağlanması gerekmektedir” dedi.

Ülkede yaşanan terör eylemleri sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların acısının hala taze olduğunu vurgulayan Akgerman, “Zafer Bayramı’nın coşkusuna gölge düştü, kalbimiz hala kayıplarımız için acıyor.” dedi.
Yaşanan kayıpların ve acıların son bulmasının tek yolunun barıştan geçtiğini bildiren Akgerman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hemen ardından 1 Eylül’de kutlanan Dünya Barış Günü’ne devlet adamlarının önem vermesi gerektiğini dile getirdi. Ülkenin refahını söylemleri ile belirleyen devlet adamlarının Dünya Barış Günü’ne gündemlerini almasıyla siyasi kararlarda bir nebze de olsa iyileşme olacağına inancı olduğunu sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv