Yüz nakli dünyanın en zor ameliyatlarından biridir

  • 0
  • 2.363
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “11. Reçete Günleri ve BirinciBasamakta Aciller” etkinliğinde Prof. Dr. Tahir Gürler,  “Yanıklara Müdahale, Akut ve Kronik Yara Bakımı”konulu konferans verdi.        

Konferansa, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Kamil Kumanlıoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yağdı öğretim elemanları veöğrenciler katıldı.

Prof.Dr. Tahir Gürler; yanıklara ilk müdahalenin ne şekilde yapılması gerektiğinianlattı.  Doktor adaylarına yara bakımıhakkında slâyt gösterisi ve örnek vaka fotoğrafları ile birlikte ayrıntılıbilgi verdi. Özellikle Yanık vakalarında görülen çeşitli komplikasyonlaradeğinen Prof. Dr.Gürler, tedavi süresince bu komplikasyonlara karşı uygulanmasıgereken yöntemler üzerinde durdu.

Prof. Dr. Tahir Gürler ,“ Yüz nakli dünyanınen zor ameliyatlarından biridir ve gerçekten önemli bir operasyondur.  Serbest doku nakli ile deri, sinir, adale vekemik nakledilebiliyor ancak yanık vakalarında hem sinir hem adale hem derinakledilmesi gerçekten daha zor bir operasyondur. Bunu gerekli donanıma sahipbirçok klinikte yaparsınız ancak işin psikolojik ve sağlık boyutu devreyegiriyor. Yani sağlıklı bir kişiye sadece yanık izinden dolayı yapacağınız nakilişleminden 5 veya 10 yıl sonra kansere yakalanma durumunun ortaya çıkmasıülkemizde olduğu gibi dünyada da tartışılan bir konudur. Basit bozulmalaramaruz kalan kişiye nakil yaparsanız ve belli bir süre sonunda kanser durumuortaya çıkarırsa bu durum gerçekten tartışılır bir hal alır”  dedi.
İsaÇatkı-  İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv