Zoru başaracaklar

  • 0
  • 910
Yazı Boyutu:

Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Bosna Hersek'te oynananön eleme grup maçlarını ilk sırada tamamlayan Konak Belediyespor,elemelere son torbadan katılıp başarılı olan tek ekip oldu. İzmirli kızlarızorlu rakipler bekliyor, ancak kızlar iddialı, “Avrupa Şampiyonluğu” nedenolmasın diyorlar…

 Ülkemizi başarıyla temsil eden kadın futbol takımına CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere hemen her kesimdenyüzlerce övgü dolu mesajlar yağdı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan 5eylül gününü iple çektiğini belirterek, “ Takımımız Bosna’dan başarıyla döndü.Kuralarda kızlarımızı zorlu rakipler bekliyor. Avrupa şampiyonluğunu elde etmekgüzel bir duygu olmalı. Ancak 32’lik gruptan sekizli gruba kadar gitmek bilebizim için çok önemli. Kızlarımızdan bu başarıyı bekliyorum. Kızlarımızbaşarılı çünkü yedi futbolcumuz milli takım kampına çağrıldı” dedi.

Saraybosna'da oynanan 1. Grup maçlarında Bulgar ekibi NSASofya'yı 2-0, ev sahibi WFC SFK 2000'i 2-1 ve İskoç temsilcisi Cardiff City'i 1-0 mağlup eden KonakBelediyespor,grubu 9 puanla lider tamamladı ve adını son 32 takım arasına yazdırdı. İlk defamücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turunu geçmeyi başaran ilkTürk ekibi olan İzmir temsilcisi, 4. ve son torbada yer alıp yoluna devameden tek ekip oldu.

Son 32 takım arasına kalan Konak  Belediyespor'un ilkturdaki rakibi 5 Eylül'de yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak. 22ekibin direkt olarak katıldığı 1. müsabakalarına elemelerden 8 grupbirincisinin yanı sıra en iyi 2 takım katılacak. Biri içerde ve diğeri dışarıdaolmak üzere eleme usulü yapılacak olan karşılaşmalarda Konak Belediyespor’uzorlu rakipler bekliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv