12 FESTİVALE 2015/2016 EFFE KALİTE MARKASI

  • 0
  • 750
12 FESTİVALE 2015/2016 EFFE KALİTE MARKASI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA) Avrupa Birliği Destekli, Avrupa İçin Festivaller, Festivaller İçin Avrupa (EFFE)Projesi sonuçlandı. Lozan Vidy Tiyatrosu Müdürü ve Avignon Festivali eski direktörü EFFE Uluslararası Jüri Başkanı Vincent Baudriller, Türkiye’den 12 Festivalin 2015/2016 EFFE Kalite Markasına değer görüldüğünü söyledi.

 Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), EFFE Projesinde “Türkiye Festival Merkezi” görevini yürütüyor. Hangi festivalin en heyecan verici ve en yenilikçi çalışmayı yaptığını herkese duyurmayı ve benzer tutkuları paylaşan festivaller arasında bir koalisyon yaratmayı amaçlayan EFFE Projesi kapsamında EFA Uluslararası Jürisi; 32 ülkeden başvuran 896 festival arasında seçim yaptı ve kriterlere uyan 31 ülkeden 761 festivali “EFFE Kalite Markası” ile onurlandırdı. 

Türkiye’den başvuran 12 festivalin ön elemesini İKSEV’in belirlediği,  Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Oğuz Adanır ve Prof. Dr. Hasan Uçarsu’dan oluşan seçiler kurulu yapmıştı. Prof. Dr. Nutku, Prof. Dr. Adanır ve Prof. Dr. Uçarsu’nun belirlediği Türk Festivalleri Uluslararası Jüriden de tam aldı ve EFFE 2014/2015 Kalite Markasına layık bulundu.

Sanatsal bağlılık, yerel toplumun katılımı ve festivalin uluslararası ve küresel bakış acısının seçimde önemli rol oynadığını belirten Uluslararası Jüri Başkanı Vincent Baudriller, seçilen festivallerin EFFE Kalite Markasına hak kazanan ilk nesil olduğuna işaret etti ve “Avrupa'nın festivalleri 2015-2016 on-line kılavuzu yaz aylarında satışa sunulacak. Bu kılavuz vatandaşlar için tüm festivallere ulaşabilecekleri bir portalıdır. Profesyoneller için ise Avrupa’nın diğer festivallerini keşfetmek ve Avrupa festivallerinde yer alabilmek için bir kaynak olacaktır. Bu festivallerin mükemmelliği tüm Avrupa tarafından tanınacaktır” dedi. 

EFFE Türkiye Festival Merkezi İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı ve EFA Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Eczacıbaşı Sarper, sonucun gurur verici olduğunu, EFFE Kalite Markasının Türk Festivallerinin yurt dışındaki tanınırlığını daha da artıracağını söyledi.

EFFE Uluslararası Jürisi’nin 2014/2015 EFFE Kalite Markasına değer bulduğu festivaller şunlar:
Ege Üniversitesi Uluslararası EgeArt Sanat Günleri
Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali
Uluslararası Bodrum Bale Festivali
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali
Uluslararası İstanbul Bale Yarışması & Festivali
Uluslararası İstanbul Opera Festivali
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali
İstanbul Biennali
İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali
İzmir Uluslararası Kukla Günleri
Türkiye Devlet Tiyatroları Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali
Türkiye Devlet Tiyatroları- Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv