12 Heykel Karşıyaka’da hayat buluyor

  • 0
  • 783
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesitarafından 2 yılda bir düzenlenen “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun 2.sibaşlıyor. 10 ülkeden 12 sanatçının, 24 gün sürecek sempozyum sırasındayapacakları eserler Karşıyaka’nın farklı noktalarında yerini alacak. Sempozyum14 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk ve yabancı heykeltraşları Karşıyaka’da buluşturacakolan “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun ilki 2011 yılında yapıldı. 2 yıldabir gerçekleştirilen Sempozyumun ikincisi 14 Ağustos’ta başlayacak. MavişehirŞehitler Parkı’nın yanındaki alanda gerçekleştirilecek olan Sempozyum süresincesanatseverler, bir heykelin sanatçıların ellerinde nasıl hayat bulduğunuyakından izleyebilecek.

14 Ağustos-6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşeceksempozyuma Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Avustralya, Kore,Tayvan, Fransa ve Türkiye’den bu güne kadar yaptıkları eserler ile birçok ödülalmış heykeltıraşlar katılacak.

 Karşıyaka’yı sanatın her dalıyla buluşturmayıamaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Taş Heykel Sempozyumuda bu amaca hizmet ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen heykeltraşlar ilmekilmek işleyecekleri heykelleriyle Karşıyakamıza renk katacaklar. İlkSempozyumda yapılan heykeller, bugün kentimizin meydanlarını süslüyor. İkinciSempozyumda yapılacak olan heykeller de, yine kentimizin farklı meydanlarındakendisine yer bulacak. Bir kent sanatla güzelleşir. Bunun en güzel örneği deKarşıyaka’dır” dedi.

Ordu ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi Yar. Doç. Dr. Canan SönmezdağZöngür başkanlığında hazırlanan programda Karşıyaka’ya gelecek olanheykeltıraşlara İzmir ve çevresindeki doğal güzellikler de gezdirilecek.

 

Katılımcı heykeltıraşlar:

1. Antonis Myradias   (Yunanistan)  

2. Canan Sönmezdağ Zöngür (Türkiye)                       

3. Chifu Panaite         (Romanya)

4. Gemma Dominguez Guerra (İspanya) 

5. Ebru Akinci             (Türkiye)           

6. Francesco Panceri (Italya)             

7. Genti Tavanxhiu     (Arnavutluk)      

8. Renate Verbrugge (Avustralya)      

9.  So Dong Choe        (Kore)   

10. Varol Topaç             (Türkiye)           

11. Wu Ming Sheng     (Tayvan)

12. Dimitri Ion Serban (Fransa)) 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv