140 Kontenjana 850 Yabancı Öğrenci başvurdu

  • 0
  • 529
Yazı Boyutu:

İzmir’in yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesi’nde öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenciler AydınlıkevlerYerleşkesinde düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı(YÖS) sınavına yoğunilgi gösterdi. Ayrılan 140 kişilik kontenjan için 850 yabancı öğrenci başvuruyaptı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağıAydınlıkevler Yerleşkesindeki dersliklerde hazır bulunan; Almanya, AmerikaBirleşik Devletleri, Kazakistan, Kenya, Mali, Tunus, Suriye, Kosova, Mısır,Kırgızistan, Bulgaristan, Çin. KKTC, Bosna Hersek, Arnavutluk gibi dünyanındört bir yanından gelen öğrenciler YÖS sınavında ter döktü.

Sınav için Kamerun’dan geldiğini söyleyen Zekeriya BinOsman, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında İKÇÜ hakkındabilgi edindiğini ve burada Mühendislik eğitimi almaya karar verdiğini belirtti.

Haziran ayında Johannesburg’da 7. Afrika Eğitim Haftasıkapsamında düzenlenen Career Indaba Eğitim Fuarı’nda İzmir’i ve İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi’ni tanıdığını belirten Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşıAkhona Patience de gördüğü ilginin ardından İKÇܒde Hemşirelik Bölümünde okumakararı aldığını söyledi.

 Üniversite eğitimlerini İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ndegörmek için yarışan öğrenciler iki saat boyunca hem İngilizce hem de Türkçeolarak hazırlanan soruları yanıtladı. İKÇÜ 2013-2014 akademik eğitim dönemiiçin Mühendislik Fakültesi’nde 55, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 20,Turizm Fakültesi’nde 20, Tıp Fakültesi’nde 10, Diş Hekimliği Fakültesi’nde 15,Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 10 ve Su Ürünleri Fakültesi’nde 10 yabancıöğrenci kontenjanı olduğunu duyurmuştu. 140 kişilik yabancı öğrenci kontenjanıiçin yoğun bir başvuru olduğunu belirten Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı MustafaKaya, yapılan başvuruların ilgili birimler tarafından ön incelemeye alındığını,ilk değerlendirmeden sonra 850 öğrencinin sınava katılımının uygun görüldüğünüifade etti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv