2 diplomalı umutlu çocuklar istiyoruz

  • 0
  • 985
Yazı Boyutu:

Yaşam Boyu Gelişim veEğitim Akademisi kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen, Eylül ayında İzmir’de eğitimöğretime başlayacak Yönder Koleji’nden mezun olacak çocuklara iki diplomabirden vereceklerini açıkladı. Dökmen, “Özgüvenli, mutlu, umutlu başarılıçocuklar istiyoruz. Bunu gerçekleştirirken çocuklarımıza yurt içi ve UluslararasıBakalorya Örgütü’nün ortaöğretim seviyesindeki okullara dünyanın her tarafındatanınan bir müfredat ve diplomasını vereceğiz” dedi. Okulun Kurucu MüdürüSelami Korkmaz da, “İzmir’de hep önde ve farklı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Bornova Işıkkent’te açılacak olan Yönder Koleji’ndedüzenlenen eğitim programında öğrencilerde, ilgi uyandıran, dikkat çeken, merakettiren, araştırma ve öğrenme heyecanını ortaya çıkaran, öğrencininmotivasyonunun sürekliliğini sağlayan, öğrenme sorumluluğunun öğrencitarafından üstlenilmesini kolaylaştıran ve mümkün kılan özellikte hazırlanmaktaolduğuna işaret eden Prof. Dr. Üstün Dökmen okul ile ilgili şunlarısöyledi: 

 “Sorgulayan çocukistiyoruz biz. Biz eğitimde en iyisini yaparız. Hepimiz aynı çizgide olursak,yeterince gelişme kaydedemeyiz. Çocuk Yönder’de proje bazlı çalışacak. Öğrencieğitimin merkezi olacak. Biz öğrencileri yalnızca sınava değil, yaşama dahazırlıyoruz. Özgüvenli, mutlu, umutlu, başarılı... Yönder Okullarının eğitimanlayışı, öğrencinin ilgi, merak ve motivasyonun yüksek tutulacağı eğitimortamlarında öğrenme sorumluluğunu öğrencinin alacağı, deneme, araştırma veprojeye dayalı bir anlayıştır.”

Amaçlarının “Farklılıkları ve özgünlüğü ile Eğitim Dünyasının yönderi ve önderi olmak”olduğuna dikkat çeken Dökmen, okulda uygulayacakları eğitim ile ilgili bilgilerverdi.

 

2 DİPLOMA BİRDEN
Yönder Koleji’nden mezun olan çocukların birisi yurt içindegeçerli normal diploma, diğerinin ise uluslararası boyutta diploma olacağınıbelirten Dökmen, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Ulusal düzeydeki yüksek kalite standartlarımızı uluslararasıdüzeyde akredite ettirerek uluslararası düzeyde de kalitesi kabul edilmiş bir okulolma yolunda ilerliyoruz.  Uluslararası Bakalorya Örgütü, ortaöğretim seviyesindeki okullaradünyanın her tarafında tanınan bir müfredat ve diploma sağlayarak, üniversiteyehazırlanan öğrencilerin ülkeler arasındaki hareketini kolaylaştırmaktadır. IBO, dünyanın her tarafındaki öğrencilerin her birinin eğitimihtiyaçlarını karşılamak adına değil, uluslararası okullara devam eden öğrencileriçin dünya üniversitelerine eşit olarak giriş yapılmasını sağlama ihtiyacından doğmuştur.Gelişen zamanla birlikte örgütün görev kapsamı da genişlemekle beraber her yaştanöğrenciye bir IB eğitimine erişme imkânı sunmaya çalışmaktadır. “Primary Years Programme” (PYP) olarak bilinen İlköğretim BirinciKademe Programı, 1997 yılından itibaren 3-12 yaş arası öğrencilerin sınıf içindeve dışında keşfedici yönde gelişmelerine odaklanan bir programdır. İlköğretim İkinci Kademe Programı (The IB Middle Years Programme– MYP) öğrencilerin hızla değişen dünyaya ait olmalarını ve değişen dünyayı algılamalarınısağlayan bir program olarak tasarlanmıştır. Böylece öğrencilerin öğrenmeye karşıpozitif bir tutum geliştirmelerini de sağlayacaktır. “

OKULDAKİ YENİLİKLER
Dökmen, okulda 24 kişilik kontenjana sahip sınıflarda toplam636 öğrenci eğitim alacağını belirtti. Bursluluk sınavında başarılı olan veyaözel durumda olan çocukların yüzde 8'ine de burs imkanı sağlanacağını belirtenDökmen, farklılığı ve özgünlüğü ile eğitim dünyasının yönderi ve önderi olmayolunda ilerlediklerini söyledi. Okuldaki öğrencilerin ulusal düzeydeki yüksekkalite standartlarının uluslararası düzeyde akredite ettirildiğini kaydedenDökmen, üyesi oldukları Uluslararası Bakalorya Örgütü’nün ortaöğretimseviyesindeki okullara dünyanın her tarafında tanınan bir müfredat ve diplomasağladığını anımsattı. Bu tür uygulamalarla öğrencilerin hiç sıkıntı çekmedendış ülkelerde okullarda eğitimlerini devam ettirebileceklerini kaydeden Dökmen,bu okullardan mezun olanların dünya üniversitelerine eşit olarak girişyapabileceklerini söyledi.

YÖNDER OKULLARI
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete girecek ve Yönder Okulları'nınTürkiye'deki ikinci şubesi olacak okulda modern bir bina, teknolojik donanımlıderslikler, fen, İngilizce, matematik ve teknoloji laboratuvarları, müzik vesanat atölyeleri, spor alanları, bilim merkezleri, uzay gözlem evi, buz patenide bulunacak. Toplam 7 bin 200 metrekare kapalı ve 2 bin 100 metrekare açıkalana sahip okul binasında öğrencilere kaliteli ve keyifli öğrenme ortamlarısunulacak. Kolay ulaşım imkânlarıyla İzmirli ailelerin yoğun ilgi göstereceğiYönder Okullarında Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra İspanyolca eğitimi deverilecek. Okulda 24 kişilik kontenjana sahip sınıflarda toplam 636 öğrencieğitim alacak. Bursluluk sınavında başarılı olan veya özel durumda olançocukların yüzde 8'ine de burs imkânı sağlanacak

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv