33. yıla özel resepsiyon

3 Ekim 1990’da Almanya’nın tekrar birleşmesinin 33. Yıldönümü, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nun Wyndham İzmir Grand Özdilek’de düzenlediği resepsiyonla kutlandı.

  • 0
  • 1.145
33. yıla özel resepsiyon
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

3 Ekim 1990’da Almanya’nın tekrar birleşmesinin 33. Yıldönümü, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nun Wyndham İzmir Grand Özdilek’de düzenlediği resepsiyonla kutlandı.

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir yeni Başkonsolosu Ralf Schröer, eşi Paule Schröer ile Konsolos Robert Strnaal ve eşi Bettina Broock’un ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands, Romanya Başkonsolosu Miora Ştefan, konsolos ve fahri konsoloslar ile iş dünyasından çok sayıda sima katıldı.

Alman Milli Marşı ve Türk istiklal Marşı’nın ardından mikrofona gelen Başkonsolosu Ralf Schröer, yeni Alman Başkonsolosu olarak İzmir’de bulunmaktan, Milli Bayram Kutlamasına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İzmire geldikleri birkaç hafta içinde İzmirlilerin nezaket ve samimiyetlerinden memnun kaldıklarını ifade eden Başkonsolos Schröer, “Bugün Almanya’nın Ulusal Bayramı - Alman Birliği Günü. 3 Ekim 1990 tarihinde Alman halkı sulh ve Avrupa’daki tüm komşularıyla mutabakat sağlayarak yeniden birleşmiştir. Bunun öncesinde ise, zamanın eski Demokratik Alman Cumhuriyeti’nin halkı tarafından gerçekleştirilen şiddetsiz devrimin neticesinde 9 ekim 1989 tarihinde Berlin duvarı bir anda yıkılmıştı. ‘’ŞİDDETSİZ’’ sözcüğü ise burada en can alıcı kelimedir çünkü hem doğu hem batı’da bu döneme tanık olan BİZ;ler adeta çözümsüz görünen ekonomik sıkıntılardan ve eski Demokratik Alman Cumhuriyeti’nde yaşamakta olan halkın siyasi açıdan mutsuzluklarından haberdardık ancak üst düzey askeri yönetime sahip olan Doğu Almanya’nın savaşsız, kan akıtmaksızın bir anda direnç göstermeden yok olmasını hayal dahi edemezdik. İşte bu olay asıl mucize kabul edilmektedir. Ve bu sene bu mucizeyi 33. sefer kutlamaktayız” dedi.

Almanya ve Ege Bölgesinin arasında ki yakın ve başarılı ilişkinin tüm zorluklara rağmen geçtiğimiz yıl olumlu geliştiğini belirten Başkonsolos, “Almanya bölgede ekonomik, kültürel ve Başkonsoloslukla da siyasi anlamda tanınır şekilde temsil edilmektedir ve ilerleyen zamanda da böyle kalacaktır. Senenin başından bugüne dek verilen vize sayısı 35.000’i buldu. İzmir bölgesinde, Alman ve ilk etapta salt Almanya ile ticari ilişkileri olan şirket sayısı 650’yi aşmakla beraber binlerce insana istihdam sağlamaktadır. BOSCH, HUGO BOSS, KRONE, ENERCON veya DR.OETKER bunların sadece bir kaç tanesi. Bu bağlamda bu gecenin ana sponsoru olarak BOSCH şirketine katkılarından dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. İzmir’de üreticiler için Almanya en büyük ihracat piyasasını sağlamaktadır. Aynı zamanda en büyük ikinci ihratcatcıdır. Türk ihracatcılar birlikleri ve Alman Dış Ticaret Odası faaliyetlerini el ele yürütüyor” diye konuşan Başkonsolos sözlerine şöyle devam etti: “Başkonsolosluk olarak İzmir’de de kültürel hayata katkıda bulunmak istiyoruz. Goethe Enstitüsü ve İzmir Alman Okulu vesilesiyle hem kurumsal, hem de klasik veya modern müzik toplulukların ziyaretiyle, sergilere katkıda bulunarak veya “İzmirìn Akdeniz liman şehri olarak bölgedeki tarihi konumu” konulu etkinlikde olduğu gibi, sunumlara önayak olarak, sağlıyoruz.
Bu yıl da yine Kemeraltı’nda düzenlenen İzmir Sefarad Kültür festivaline de destek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Şef Kaya Demircan yönetimindeki Olten Brass Ansambl Orkestrası’nın güncel müzik dinletisiyle sürdü.
Resepsiyon Fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Kral Günü kutlandı

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Arşiv