9 Eylül’lü eğitim yılı açılışı!..

  • 0
  • 682
Yazı Boyutu:

Verdiği eğitim iledikkatleri üzerine çeken Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim Akademisi YönderOkulları ve Bornova Küçük Şeyler Anaokulu 2013-2014 Eğitim yılını 9 Eylül GünüKadifekale’de çay içerek açtı. Prof. Üstün Dökmen, “Atatürk de İzmir’in kurtuluşundageldiği Belkahve’de dinlenirken çayı Kadifekale’de içmeyi arzu ettiğini”anımsatarak, “Atamızın her zaman izinde olacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Yönder Okullarının açılışını yapanProf Üstün Dökmen, bir sözünü daha yerine getirdi. Yönder Okulları ve Küçükşeyler Anaokulu’nun 2013-2014 Eğitim öğretim yılını Kadifekale’de açmayı önerenDökmen, okulların yöneticileri ve öğretmenleriyle birlikte İzmir’in KurtuluşGünü olan 9 Eylül’de Kadifekale’ye çıkarak burada eğitim öğretim yılınınaçılışını yaptı. Dökmen yöneticileri ve öğretmenlerine çay ve şekerbulunmadığından kuru üzüm ikram etti.

Dökmen, burada yaptığı konuşmada okul öncesi ve okuldakieğitimin önemine vurgu yaptı. Dökmen “Neden Kadifekale?” sorusuna şu yanıtıverdi: “Bilindiği gibi Türk Orduları İzmir’e girdiklerinde Ulu Önder MustafaKemal ve arkadaşları Belkahve’de dinlenirken kendisine çay ikram edilmesiüzerine, ‘Çayı Kadifekale’de içmeyi’ arzu ettiğini söylemiş. Daha sonra İzmir’egirdiğinde Kadifekale’ye çıkarak burada çay içmiştir. Biz de İzmir’de veTürkiye’de birçok yeniliklere imza atmak için bulunuyoruz. Önderimiz veyönderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime ne denli önem verdiğinibilmeyenimiz yoktur. Burada bulunmamızın en büyük nedeni budur. Biz de eğitimneferi olarak burada çay içerek yolumuza devam etmek istiyoruz.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv