90'ncı yıl özel Cumhuriyet Konseri

  • 0
  • 1.051
Yazı Boyutu:

ÇağdaşTürkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 90. Yılı etkinlikleri kapsamında İzmir TürkAmerikan Derneği İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi,İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, TRT, D.E.Ü. Devlet Konservatuvarısanatçılarından oluşan ‘TURKISH BRASS ENSEMBLE’ Orkestrası ile 24 Ekim 2013tarihinde saat 20.00'de  90. Yıla özel İzmir Türk Amerikan Derneği konsersalonunda Cumhuriyet Konseri gerçekleştirecektir.

İzmir Türk Amerikan Derneği'nin 2013-14 Etkinlik Yılı  açılışını dakapsayacak  bu önemli Cumhuriyet konseri klasik müzikten, barok müziğine,operadan baleye, ayrıca Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılarve türküleri de kapsayan geniş bir yelpazede repertuar ilegerçekleştirilecek.

İzmir’in köklü sanat kurumlarının sanatçılarından oluşan TURKISH BRASS ENSEMBLEOrkestrası'nın gerçekleştireceği etkinliğin Genel Sanat YönetmenliğiniOrkestranın Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya yapacak olup, etkinlikte İzmirDevlet Klasik Türk Müziği Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş ile İzmir DevletSenfoni Orkestrası Solist Sanatçısı Çetin Subaşı Atamızın sevdiği şarkılarıseslendirirken, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçılarından Oğuz Çimensevilen opera aryaları ile konserde yer alacaktır. Ayrıca bale sanatçısıbalerin  Pınar Hepbenli ve balet Noyan Gültekin valslerde ve tangolardadeğişik koreografilerle bale sanatından örnekler sunacaklar.

TURKISH BRASS ENSEMBLE Orkestrası konserde W.A.Mozart'ın Türk MarşındanG.Bizet'in Carmen Operası uvertürüne, G.Verdi Aida Zafer MarşındanP.I.Çaykovski'nin Çiçeklerin Valsine, M. Rodriguez ünlü tangosu LaCumparsita'dan ilk Türk Tangosu Mazi Kalbimde Bir Yaradır'a, İzmir’in DağlarındaÇiçekler açar'dan Çanakkale Türküsü'ne, Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım'danİzmir’in Kavaklarına...bütün dünya müziklerinden oluşan geniş bir repertuarseslendirecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv