AKM’de “Şair ve O Yaz”

  • 0
  • 1.048
Yazı Boyutu:

  Ege Üniversitesi AtatürkKültür Merkezi’nde Hamle Tiyatrosu’nun sergilediği “Şair ve O Yaz” oyunusevenleri ile buluştu. Ali Haydar Erçığ’ın yazıp yönettiği oyunda gençleringençlere, yaşlıların yaşlılara ve ebeveynin çocuklarıyla olan anlaşmaları,anlaşmazlıkları, olaylar karşısındaki dayanma ve dayanamama güçleri öne çıkıyor.Ayrıca zaman zaman komik boyutlara varan sosyal durumlar komedi üslubu ileveriliyor.
 
 

“Şair ve O Yaz”oyununda hem şair hem ressam hem tiyatrocu olan yaşı biraz ilerlemiş bir şahsınailesinin içindeki olaylardan bahsediliyor. Yaz tatili için deniz kenarındakievlerine gelen bu ailenin en küçüğü lisede okuyor ve derslerine çalışmıyor. Babasıona baskı yapıyor ama amcası olan şair onu babasına karşı savunuyor. İki perdeolan bu oyunda ayrıca alkolün zararlı olduğu imajı veriliyor.      

Oyunun ismindeki ‘yaz’ kelimesi bir mevsimolarak görünse de aslında burada ‘yazmak’ kelimesine gönderme yapıldığınısöyleyen Erçığ, oyunda hem şair hem ressam hem tiyatrocu olan şahsıcanlandırıyor.

  Batyr Berdiyev   İZMİR(EgeAjans)
Yazan-Yöneten: Ali Haydar Erçığ

Dekor-Kostüm: A.Mutlu Erçığ
Müzik: Ali İsmet Öztürk
Efekt-Işık: R.Ercan Erçığ

Bu sezonu ‘RastlantınınBöylesi‘ oyunu ile açan Hamle Tiyatrosu İzmir’de çalışmalarına 1968-69 sezonundan beri devamettirerek 20. asrın en uzun ömürlütiyatrosu unvanını aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv