Alsancak Rotary’den muhteşem konser

  • 0
  • 1.280
Yazı Boyutu:

Alsancak Rotary Kulübü  Cumhuriyetin 89. Kuruluş yıldönümü haftası nedeniyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir konser düzenledi.  Anadolu Filarmoni Orkestrası ile İzmir Sanat Çok Sesli Korosundan oluşan 130 sanatçının birlikte seslendirdiği Çanakkale, Sakarya ve Büyük Taaruz eserleri İzmirliler tarafından beğeni ile izlendi.
Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Çağ Çal, Rotary’nin dünya genelinde özgür ve demokratik yönetime sahip hemen her ülkede “Kendinden Önce Hizmet” ilkesine bağlı kalarak toplumsal çalışmalar yapan bir kuruluş olduğunu belirterek, “Rotary çözüm üretme ilkesi ile hareket etmektedir.  Uzun yıllardır Cumhuriyet Bayramının kutlanmasına yönelik etkinliklere özel bir önem veren Rotary 2440. Bölge kulüpleri bir süredir adeta şölene dönen konser programlarıyla İzmirlilerle coşkusunu birlikte paylaşıyor” diye konuştu.
Çal, bu yıl Cumhuriyetimizin 89. Kuruluş yılı kutlama programında metni Turgut Özakman tarafından kaleme alınan ve müziklerini Muammer Sun’un hazırladığı üç destan; Çanakkale, Sakarya ve Büyük Taaruz eserlerini Anadolu Filarmoni orkestrası ve İzmir Sanat Çok Sesli Korosu tarafından seslendirildiğini ve İzmirlilerin konsere büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi.
 
Salondaki seyircilerin zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları eserlerin sunumu Şef Ali Hoca tarafından yönetildi. Yılların deneyimli sesi Misket Dikmen ve Avukat Ulvi Puğ sahnede sözel sunumlarını olağanüstü bir tat ile gerçekleştirdiler. 
Alsancak Rotary Kulübü konseri görsel sunumlarla da zenginleştirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv