Altın madalyalı tek değerli taş kesim ustası olan Gülay Atıcı Ertan destek bekliyor

  • 0
  • 1.663
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi SanayiOdası EBSO’da  “Doğadan  Mücevhere Dönüşüm”sergisini açan  ülkemizin altın madalyalı tek değerli taş kesimustası olan Gülay Atıcı Ertan destek bekliyor.

Sergide birbirinden değerli 30 parça eser sergileyen sanatçı bu alanda açılanilk sergi olduğunu
belirterek“Sergimde taşların ham halleri, faset kesimi yapılmış taşlar ve onların mücevherolarak sergilendiği bu konsepte ilk sergidir.  Türkiye’de değerlitaş işçiliğinden başlayarak mücevhere dönüştüren tek marka olarak yola çıktım. Amerikan Taş kesimciler Birliği’nin 2008 yılında düzenlendiğiPre-master yarışmasında birinciliği  2012 yılında Master dünya 3.lüğü kazandım. Fakat  ülkemde ve yaşadığım İzmir’de gerekli desteğibir sanatçı olarak göremiyorum.

 
 

Yurt dışında parmakla sayılacak kadar az olan bu işiyapan sanatçılara devlet desteği fazlasıyla veriliyor. Bende hem kendimhemde ülkemin başarısı için bu desteği hak ettiğime inanıyorum'' dedi.

14 BinTL'lik yüzük
EBSO sergi salonunda düzenlenen  “Doğadan Mücevhere Dönüşüm” sergisinde birbirindendeğerli çalìşmalar dikkat çekiyor. Bu çalışmaların içinde sanatçının dünyabirincisi olduğu Karat,  Akuzmarin, ametist  ve pırlantalarla süslenmiş Süper Pear adlı desendenkesilmiş 14 bin TL değerindeki mavi renkli yüzük 13 Nisan tarihinde sonaeren sergide büyük ilgi gördü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv