Amatör müzik gruplarının final heyecanı

  • 0
  • 794
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Amatör Orkestralar Müzik Yarışması finali 26 Mayıs Cumartesi günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Finale kalan 6 amatör grubun eserlerini sunmasının ardından sonuçlar açıklanacak. Müzik yarışması finalinde Grup Mira da sahne alacak
 
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Amatör Orkestralar Müzik Yarışması’na katılan gruplar final heyecanı yaşıyor. 26 Mayıs Cumartesi günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Amatör Orkestralar Müzik Yarışması Finali gerçekleştirilecek. Her grup önce yabancı veya Türkçe bir parça seslendirecek. İkinci sırada da kendi söz ve müziklerini yazdıkları bestelerini sunacak. En iyi orkestra performansı sergileyen grup 3 bin TL, en iyi yorum yapan grup 2 bin TL, en iyi beste ödülüne layık görülen grup 1000 TL kazanacak. En iyi kız solist ve erkek solist ödülleri ise 1000’er TL olacak. Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak finaller 20.00’ye kadar sürecek. Finalde Arpej, Aynen, B.C King, Bard, Çıkış ve İrium grupları sahne alacak. Grupların sahne performanslarını sergilemesinin ardından Grup Mira sahne alacak. Ardından sonuçlar açıklanarak ödüller sahiplerini bulacak.
Jüride TRT Müzik Programları yapımcısı Tülay İlter, Kurtalan Ekspres eski grup üyesi müzisyen besteci Ömür Gidel, Bornovalı DJ Ertürk Çağlar, Radyo Ege Kampus Program Yapımcısı ve DJ Ufuk Algan ve TRT eski program yapımcısı ve sunucusu Bornova Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ yer alacak.
Kültüre ve sanata her zaman tam destek verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Müzikle ilgilenen amatör arkadaşlarımıza destek oluyoruz. Böyle bir yarışma düzenleyerek müziğe devam etmeleri için onları teşvik ediyoruz. Ben bu yarışmaya katılan grupların hepsinin ilerde çok daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Tüm gruplarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Urla'ya yerleşmiş olmaktan çok mutluyum

Anneler Günü kutlaması alternatifleri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te

Işın Karaca’dan “The Best In Symphonic” konser

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Arşiv