Ankara yollarında

  • 0
  • 996
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), ödüllü oyunu‘Cadı Kazanı’ ile 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde sanatseverlerinkarşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ankara’daki Festival’e dört yıl üst üste kabuledilme başarısını gösteren BBŞT’nin performansı sanat çevrelerinden tam notalıyor 

ToplumsalAraştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 18’incisidüzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne 100'ün üzerinde oyunbaşvuru yaptı. "Yaşanılası Bir Dünya İçin Sanat" temasıyla 15-25Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Festival’e 46 oyun katılmaya hakkazandı. 4 yıldır Festival’e kabul edilme başarısını gösteren BBŞT, bu yıl “CadıKazanı” oyunuyla 19 Kasım 2013 Salı günü Ankaralı sanatseverlerin karşısınaçıkacak. 

Sırasıyla"Marat-Sade", "Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi" ve"Ermişler ya da Günahkarlar" oyunlarıyla Uluslararası Ankara TiyatroFestivali’nde sahne alan ve eleştirmenler tarafından beğenilen BBŞT, ArthurMiller'ın yazdığı Onur Erdoğan'ın yönettiği "Cadı Kazanı" oyunuyla iddiasınısürdürecek. Dünyadaki baskıcı rejimlerin, 1950’li yıllardaki McCarthy döneminegöndermeler yapılarak anlatıldığı oyun “En iyi Prodüksiyon” dahil pek çok daldaödül aldı. 

Fizikiyatırımların yanı sıra kültür sanat çalışmalarına özel bir önem verdiklerinibelirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “BBŞT gibi profesyonelbir tiyatronun belediyemizin bünyesinde bulunmasından gurur duyuyorum. UluslararasıAnkara Tiyatro Festivali, gerçekten önemli bir organizasyon. Dört yıldırfestival programına dahil edilmemiz tiyatromuzun başarısını gayet net birşekilde ortaya koyuyor" diye konuştu. Kalabalıkbir kadronun çalıştığı, makyajdan kostüme, dekordan oyunculuğa ve yoruma kadarbüyük incelik ve birikim gerektiren oyun 19 Kasım Salı günü saat 20.00'de 18.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’ndeizleyici ile buluşacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv