“Aşk” sergisi sanatseverleri bekliyor

  • 0
  • 893
Yazı Boyutu:

Prof.Dr. Türkan SaylanAlsancak Kültür ve Sanat Merkezi, sanatseverleri ressam Şengül AdsalanErbaykent’in ‘Aşk’ adlı sergisiyle karşılıyor 

ŞengülAdsalan Erbaykent’in ‘Aşk’ adlı resim sergisi Konak Belediyesi Prof.Dr. TürkanSaylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Sanatdünyasının olduğu kadar felsefe ve tasavvufla ilgilenenleri de bir araya getirenaçılışta Konak Belediye Başkanı dr. Hakan tartan da sanatçıyı yalnız bırakmadı.

Bir an, binlerce yıla eşdeğer        
   Sanatçının Mevlana’nın koşulsuz sevgisi ve ‘Ne olursanol, gel’ felsefesinden aldığı ilhamla oluşturduğu resimlerin yer aldığı sergideŞengül Adsalan Erbaykent, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a her zamansanatçıların yanında yer aldığı için teşekkür etti. Erbaykent, evrendeki herşeyin bir mucize olduğunu söyleyerek, “O mucizeyi takibe aldığımız zamanbaktığımız her şeyde aşkın olduğunu görebiliriz. Onunla yaşamak dünyanın engüzel duygusu. An be an yaşıyoruz, her zaman yaşamamız mümkün değil ancak biranlık yaşadığımız aşk binlerce yıla eşdeğer olabiliyor” dedi.

Her şey aşk
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sanatçınıneserlerinin insanları bir anda çarptığını ve etkilediğini ifade ederek aslındaher şeyin ‘Aşk’ olduğunu söyledi Başkan Tartan, kendi şiirlerinden de örnekvererek şöyle konuştu:
“Bu güzel sergideki eserler hep insanların arzu ettiği,ulaşmak yaşamak istediği güzellikleri öne çıkarmaya çalışıyor. Aslında her şeyaşk. Benim de bazen şiirlerimi okuyanlar farklı şeyleri yakalayabiliyor. Benkimi zaman bir kedinin gözünden aşkı anlatırım, bazen bir insanın, kadının,kuşun, çiçeğin. Bazen de kendi gözümden anlatırım. Sevmek, aşık olmak,insanların inanç duygusuyla birlikte zenginleşiyor. Aşkın olduğu yerdeözgürlük, barış, birliktelik, dayanışma da oluyor. Bütün bu resimlerde obüyülü, egzotik mistik her türlü duyguyu yakalama fırsatı buluyoruz.”              

Şengül AdsalanErbaykent:
Resme olan sevgisininve ilgisinin ilkokul yıllarından itibaren başlayan Adsalan, ilk defa ortaokulyıllarında Yeşilay'la ilgili resim yarışmasında birincilik ödülü aldı.  Hz. Mevlana'nın ‘Ne Olursan Ol, Gel’ felsefesindenilham alan sanatçının  her tablosununtasavvufa dayalı bir hikayesi var.  Sanatçı, bugüne kadar İzmir'in yanısıra İstanbul, Konya ve Almanya'da sergiler açtı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv