ATA'ya çok özel anma konseri

  • 0
  • 1.156
Yazı Boyutu:

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Anadolu Filarmoni Orkestrası Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 71. yılına çok özel olarak Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği işbirliği ile hazırladığı Atatürk’ü Anma Konseri  10 Kasım’da saat 20.30’da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleşecek.
Librettosu Cumhuriyet Döneminin önemli Edebiyatçılarından eski Devlet Bakanı Dr.Yılmaz Karakoyunlu tarafından kaleme alınan ‘Atatürk’ü Anlatmak’ konulu müzikli anlatının ana teması ‘Uygar, Medeni, Laik Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞİİR VE ŞARKILARLA
Anadolu Filarmoni Orkestrası tarafından müzikleri seslendirilecek olan müzikli anlatıda librettoyu ve şiirleri İzmir Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Misket Dikmen ile İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Av.Ulvi Puğ seslendirecektir.
Anadolu Filarmoni Orkestrası Şefi Cemil Günçer yönetiminde gerçekleştirilecek konserde bale sanatçıları ve zeybekler özel koreografilerle sahnede yer alırken, resim ve heykel sanatçısı Güner Özkan’da etkinlik süresince 2x3 m bir tuvale Atatürk konulu bir resim çalışması gerçekleştirecektir.

AŞIK VEYSEL’DEN ATA’YA AĞIT

Genel Sanat Yönetmenliğini Anadolu Filarmoni Orkestrası Kurucu Müdürü ve Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya’nın yapacağı müzikli anlatıda ‘Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Attila İlhan, Halim Yağcıoğlu gibi önemli şair ve edebiyatçılarımızın şiirlerine yer verilirken, müziklerini ise ‘Aşık Veysel’den Ata’ya Ağıt, Uzun İnce Bir Yoldayım, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler ‘Selanik Türküsü, Çanakkale Türküsü, Havada Bulut Yok,Bülbülüm Altın Kafeste,Kırmızı Gülün Ali Var’ yanı sıra Barok ve Klasik Müziklerden örneklerle ‘Henry Purcell, Antonio Vivaldi’ müzikli anlatı desteklenecektir.
 
KONSER HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ
10 Kasım 2012 tarihinde saat 20.30’da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilecek Anma Konseri halka açık ve ücretsiz olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv