Ata’ya ‘sanatlı’ saygı duruşu

  • 0
  • 827
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Prof.Dr. TürkanSaylan Kültür ve Sanat Merkezi  ‘Ata’yaSaygı’ Sergisine ev sahipliği yapıyor         

Konak Belediyesi’nin her yıl 29 Ekimve 10 Kasım tarihleri arasında düzenlediği ‘Ata’ya Saygı’ sergisi Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde kapılarını  açtı. 29 sanatçının eserleriyle katıldığısergi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ulu Önder MustafaKemal Atatürk’ü her yıl fark yaratan etkinliklerle andıklarını ve böylece O’nunizlerini yaşama aksettirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:   “Ulu Önder’in yaşam biçimini ve buyaşantının içinden yansıyan tarihsel anektodları, fikirlerini,öngörülerini  yaşamın belli noktalarınakoymak çok önemli. Biz bu yüzden her yıl farklı bir anma gerçekleştiriyoruz.Örneğin geçtiğimiz sene 2 bin 400 kişiyle ve 50 bin kişilik bir çerçeveyleAtatürk portresi çizdik. Şimdi bu başka şehirlerde de uygulanıyor. Biz her şeyeve herkese rağmen, unutturulmak istenen değerlere rağmen Atatürk’ü anmaya devamedeceğiz.”            
İ
zmir sanat çevresinin ilgi gösterdiği sergi açılışında yer alaneserlerin sanatçıları da Atatürk’e özlemlerini sanatla dile getirdiklerinibelirttiler. ‘Ata’ya Saygı’ sergisinde yer almanın gurur ve onur kaynağı olduğunudile getiren sanatçılar “Dünyanın birçok yerinde sergilere katılıyoruz. Amaasıl derdimiz eserleri yaşadığımız yerdeki dostlarımızla paylaşmak” diyerekBaşkan Tartan’a teşekkürlerini ilettiler. Fotoğraf, resim, seramik, heykel, dokuma, kağıt sanatı ve birçok farklıteknikle izleyiciyi şaşırtan ‘Ata’ya Saygı Karma Sergisi’ 11 Kasıma kadar KonakBelediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıkkalacak.

Sergiye katılan sanatçılar:Arzu Özlük, AtayGergin, Bengü Bahar, Betül Güney, Cenk Mısırlıoğlu, CerenBulut, Demet Barlas, Deniz Özsoydan, Erdinç Babat, Ezgi Yüksel, F. Aslı G.Karslıoğlu, Fırat Neziroğlu, Füsun Çövenoğlu, Gözde Yenipazarlı, Nadide ArarKaraca, Neslihan Pala, Nezaket Tekin, Ömer Durmaz, Özgür Özkan, Öznur Enes, PınarÇalışkan, Pınar Güneş, Rana Sirkecioğlu, Rugül Serbest, Şemsi Altaş, TahsinUlusoy, Tarık Gök, Tülay Çelikel, Yıldanur Ketenci. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv