Ata’ya Saygı sergisi

  • 0
  • 1.878
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’ndan on kasıma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı etkinliklerine devam ediyor.
 
Konak Belediyesi’nin düzenlediği 13’üncü Ata’ya Saygı Sergisi 26 sanatçının katılımıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Fotoğraf seramik, heykel, dokuma ve resimlerden oluşan eserler izleyiciyle buluştu. Farklı sanat alanlarından s anaçtılar, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler Ata’ya saygı için buluştu.
Cumhuriyet değerlerine vurgu yapılan sergi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in Atatürk’e her geçen gün daha çok sarıldığını, sahip çıktığını söyledi. Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti:
“Her geçen gün Cumhuriyetin değerlerine ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün erdemlerine daha çok sarılıyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz. İzmir’in Ata’sını sanatla anması Türkiye adına anlamlı bir mesaj. Özellikle toplumun alışkanlıklarını değiştirilmeye çalışıldığı bir süreçte özel günleri vurgulamak ve toplum duyarlılığına sahip çıkmak çok önemli. Çağdaşlarının heykelleri yıkıldı, ilkeleri silindi. Ama Atatürk yaşıyor, bizimle birlikte dimdik duruyor, erdemleri devam ediyor. Yaşadığımız bu coşkulu sevgi ve duyarlılık verilebilecek en güzel mesaj.”
 
10 Kasımda Cumhuriyet Meydanı’ndayız
Atatürk’e duyulan sevgi ve özlemi sanatın ışığında ifade eden Ata’ya Saygı Sergisi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, on kasımda Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulacak Atatürk portresini hatırlatarak İzmirlileri bir kez daha davet etti. Başkan Tartan,  2 bin 400 kişiyle gerçekleşecek insanlardan oluşan portre için “Sadece 2 bin 400 değil, on binleri davet ediyoruz. On kasımda İzmir Ata’ya sevgisini şimdiye dek görülmemiş bir coşkuyla gösterecek. Türkiye’de ilk kez böyle bir on kasım yaşanacak” diye konuştu.
Ata’ya Saygı Karma Resim Sergisi, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde 11 Kasım tarihine kadar açık kalacak.
 
Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi
Konak Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Mithatpaşa Mahalle Muhtarlığı önünde çocuklara ‘Kırmızı Erik Çekirdeği’ isimli tiyatro oyunu sahneledi sonra da Türk Sanat Müziği ziyafeti verdi.
Tarla Faresi Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunu seyreden Namık Kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri bir erik çekirdeğinin hikayesini izlediler. Ardından TRT kökenli Kültür Bakanlığı Anadolu Filarmoni Orkestrasının solisti Derya Gönüldaş vatandaşlarla buluştu. Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçti, Kırmızı Gülün Alı Var gibi Atatürk’ün sevdiği şarkıların yanı sıra kendi söz ve bestelerini yaptığı, şarkıları da seslendiren Gönüldaş,  Başkan Tartan’ın kültür ve sanata verdiği destek için teşekkür ederek, “Konser salonlarının dışında bizi sizlerle buluşturduğu için Başkan Tartan’a şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri içinde yer almaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.
 
KİMLER KATILDI:
Cemal Demir, Selma Öğünç Demir, Fırat Neziroğlu, Banu Çiçek Özal, Cem Özal, Can Özal, Tuncay Topçu, Tülay Çelikel, Süleyman Duman, Zülfikar Soylu, Meltem Söylemez, Cemal Tahsin Susam, Demet Barlas, Derya Baran, Oğuz Yıldız, Tarık Gök, Tuna Doğan, Hande Zerkin, Şirin Koçak, Sema Okan Topaç, Varol Topaç, Öznur Enes, Tuğrul Erkuş, Nadide Arar Karaca, Ceren İpek Haznedaroğlu, Mehmet Çelik

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv