Bağlama kursiyerlerinden büyüledi

  • 0
  • 728
Yazı Boyutu:

 Bayraklı BelediyesiKültür Müdürlüğü kursiyerleri ikinci kez konser vermenin heyecanını yaşarkenkonseri izleyen aileleri ve vatandaşlar Türk Halk Müziği'ne doydu. Müzikseverler, İsmetİnönü Kültür Merkezi salonunda toplanan Bayraklı Belediyesi bağlama kursiyerleriiçin bir araya geldi. Bağlama öğretmenleri Volkan Duman eşliğinde OsmangaziHizmet Binası ve Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosunda çalışankursiyerler emeklerinin karşılığını konser vererek aldı. 

Yakında yenikonserler var
Sahneye çıkan 16 kursiyer 22 Türk Halk Müziği eserini büyükbir başarıyla hem çalıp hem de söyleyerek dinleyicilerini büyüledi. Bir sonrakikonsere kadar çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Bağlama öğretmeniVolkan Duman, "80'e yakın bağlama kursiyeri öğrencimiz var. Her biröğrencim ileri düzeyde bağlama çalmaya başladı. Bugün burada Halk Müziği dolubir repertuarı hem çalıp hem seslendirdiler. Repertuarları çok geniş olankursiyerlerimiz yakın zamanda yeni konserlerle yeniden müzikseverlerinkarşısına çıkacak" dedi.


Sanata ve Sanatçıya destek veriyoruz

Bayraklı Belediyesi olarak müziğe büyük önem verdiklerinidile getiren Başkan Hasan Karabağ, "Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği ilebir de çocuk koromuz var. Gitar ve bağlama kursiyerlerimiz var. Her fırsatta veözel günlerde yetenekli kursiyerlerimizin sahne almasını sağlıyoruz. Sanata vesanatçıya olan desteğimiz devam edecek" dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv